Έρχεται αύξηση 10% στα εισιτήρια των συγκοινωνιών

Έρχεται αύξηση 10% στα εισιτήρια των συγκοινωνιώνΑυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν αυτή θα περιοριστεί στο 10% που θα διαμορφώσει το εισιτήριο στο 1,30 από το 1,20 που είναι σήμερα, προανήγγειλε για ακόμα μία φορά χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χ. Σπίρτζης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε ότι στόχος είναι να μην επιβαρυνθούν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών:«Αυτό που προγραμματίζουμε είναι, επειδή θα αυξηθεί έτσι ή αλλιώς κατά 10% το εισιτήριο, καθώς ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%, να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές με τα μέσα μεταφοράς και να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το απλό εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι», διευκρίνισε ο κ. Σπίρτζης.

Παράλληλα ανέφερε ότι υλοποιείται μια μελέτη για την πλήρη αναδιάρθρωση όλων των μεταφορών, όπου οι συγκοινωνίες θα τιμολογούνται με ζώνες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σπίρτζης στη μείωση της τιμής του εισιτηρίου που έγινε από την κυβέρνηση Σαμαρά και η οποία όπως τόνισε δημιούργησε πολύ μεγάλη υστέρηση εσόδων και ελλείμματα στον ΟΑΣΑ. Ανέφερε πως «οι δύο εβδομάδες δωρεάν μετακινήσεων για τους πολίτες -κατά την περίοδο των capital controls- στοίχισαν 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα ελλείμματα στο σύνολό τους ήταν 50 εκατ. ευρώ από τη μείωση των εισιτηρίων εκείνη τη χρονιά».

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.