Έρχεται το ελιξίριο της νεότητας;

image

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, η νίκη ενάντια στη γήρανση είναι κοντά.
Με τη μακριά κοτσίδα, την πυκνή γενειάδα και τις προκλητικές απόψεις του θυμίζει κάτι τρελούς ιεροκήρυκες που φωνάζουν σε πάρκα και πλατείες ότι πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου. 
Με τη μακριά κοτσίδα, την πυκνή γενειάδα και τις προκλητικές απόψεις του θυμίζει κάτι τρελούς ιεροκήρυκες που φωνάζουν σε πάρκα και πλατείες ότι πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου. Στην πραγματικότητα ο Όμπρεϊ ντε Γκρέι παραδίδει ομιλίες στα TEDs και όχι μόνο δεν προειδοποιεί για την επερχόμενη Αποκάλυψη, αλλά θριαμβολογεί ότι πλησιάζει μια σπουδαία νίκη της ανθρωπότητας ενάντια στη φθορά του χρόνου.

Ο 52χρονος Βρετανός γεροντολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και συνιδρυτής του αντιγηραντικού ερευνητικού ινστιτούτου SENS, θεωρεί τα γηρατειά μια ασθένεια την οποία θα είμαστε σύντομα σε θέση να νικήσουμε. Για την ακρίβεια πιστεύει ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να κυκλοφορεί ήδη ανάμεσά μας ο πρώτος άνθρωπος που με τη βοήθεια της επιστήμης θα ζήσει χίλια χρόνια. Μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες οι απόψεις του θα είχαν δημοσιευτεί μόνο σε κάποιες λαϊκές φυλλάδες.

Σήμερα όμως o δρ Γκρέι βρίσκει βήμα σε έγκριτα μέσα όπως η Guardian και οι New York Times. Κι αυτό γιατί οι νέες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι, πράγματι, ίσως να μην αργεί τελικά η ημέρα που θα κρατήσουμε στα χέρια μας το πρώτο ελιξίριο της νεότητας.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.