Έρχονται βιάγκρα για τους… φτωχούς. Θα γυρίσει ο τροχός, θα χαρεί και ο φτωχός

Το χάπι που άλλαξε τις ζωές εκατομμυρίων ανδρών θα κυκλοφορεί πιο φθηνό ως γεννόσημο, αφού στις 21 Ιουνίου λήγει η πατέντα της εταιρίας που το παράγει.

Η φαρμακοβιομηχανία που το παράγει σήμερα, Pfizer, αναμένεται να δεχθεί σημαντικό πλήγμα απ’ τη λήξη της πατέντας καθώς ο ανταγωνισμός δηλώνει έτοιμος να ρίξει στην αγορά φθηνά αντίγραφα σκευάσματα και να πάρει ένα κομμάτι της «πίτας», που σήμερα παράγει υπερκέρδη.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το χάπι του έρωτα, όπως πολλοί το ονομάζουν έχει συνταγογραφηθεί σε 37 εκατ. άνδρες παγκοσμίως για έστω μία φορά.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου ήδη 20 παραγωγοί γεννοσήμων είναι έτοιμοι να ρίξουν στην αγορά τα δικά τους σκευάσματα που θα έχουν ως βάση τη δραστική ουσία σιλδεναφίλη, το κύριο «συστατικό» δηλαδή του βιάγκρα.

Σε μία προσπάθεια να διατηρήσει και μετά τη λήξη της πατέντας μεγάλο μέρος της αγοραστικής πίτας, η Pfizer, όπως γράφουν «Τα Νέα», σχεδιάζει να λανσάρει στην αγορά μια φθηνότερη εκδοχή βιάγκρα, με την ίδια δραστική ουσία αλλά το νέο χάπι θα είναι λευκό.

Πηγή; protothema.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.