Αλλαγές-σοκ που πιθανόν να οδηγήσουν σε πλειστηριασμό εκατοντάδες κατοικίες φέρνει η τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας για τα «κόκκινα δάνεια».

Ο νέος κώδικας προβλέπει πως 30 μέρες από την καθυστέρηση στην πληρωμή δόσης των δανείων είναι αρκετές για να στείλει η τράπεζα την πρώτη ειδοποίηση με την οποία θα καλεί τον δανειολήπτη να προσέλθει για να φανεί «συνεργάσιμος» και να ρυθμίσει το δάνειο του.

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, ο Κώδικας προβλέπει την έναρξη των νομικών διαδικασιών για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης αποστέλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας η προειδοποιητική επιστολή της ανωτέρω υποπαραγράφου (β) στις περιπτώσεις δανειοληπτών, εφόσον ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια τον εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοικίας τους με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το ίδρυμα».

Την ίδια ώρα, δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει ποια δικαιολογητικά πρέπει να συγκεντρώσει ένας δανειολήπτης, ο οποίος είναι ήδη στο «Νόμο Κατσέλη» και θέλει να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της εκκρεμούς αίτησής τους (δείτε ΕΔΩ).

Διαβάστε ΕΔΩ το ΦΕΚ:  [spiderpowa-pdf src=”http://tvtv.gr/wp-content/uploads/2015/10/Κόκκινα-δάνεια.pdf”]Κόκκινα δάνεια