Απίστευτη αγγελία: Δώστε μας το σπίτι σας χωρίς ενοίκιο να σας πληρώνουμε τα χαράτσια !!! [photo]

Φτάσαμε στο 2013 για να το ζήσουμε και αυτό….
Πριν από λίγα μόλις χρόνια το να έχεις κάποιος στην κατοχή του ένα ακίνητο ,μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, αποτελούσε πρώτης τάξης επένδυση. Τα ενοίκια που εισέπραττε κάλυπταν τόσο τα έξοδα συντήρησης και πρόσθεταν και ένα εισόδημα – σε πολλές περιπτώσεις ισάξιο ενός μισθού.

Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεγαν να επενδύσουν σε ακίνητα αντί να δεσμεύουν τα χρήματά τους σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό ή να τα τοποθετούν σε άλλου είδους επενδύσεις με υψηλότερο ρίσκο. Τα ακίνητα θεωρούνταν σίγουρη επένδυση και υπήρχαν πολλές περιοχές που θεωρούνταν υψηλής ζήτησης – κυρίως αυτές που εξυπηρετούνταν από μετρό και περιοχές με φοιτητές. Η κρίση όμως άλλαξε τα δεδομένα.

Τα ενοίκια έπεσαν δραματικά και οι φόροι και τα χαράτσια μετέτρεψαν τη σίγουρη επένδυση σε δυσβάσταχτο βάρος για τους ιδιοκτήτες. Πολλά ακίνητα- κατοικίες και επαγγελματικά είναι πλέον ξενοίκιαστα- αν και οι τιμές των ενοικίων έχουν πέσει ακόμα και κατά 40%. Η διατήρηση ενός ακινήτου «κλειστού» που δεν αποφέρει έσοδα παρά μόνο «ζητάει» χρήματα για φόρους και έξοδα συντήρησης όπως κοινόχρηστα κλπ έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους ιδιοκτήτες, ενώ το πάγωμα των αγοροπωλησιών τους έχει δέσει τα χέρια. Με τα δεδομένα αυτά πέσαμε λοιπόν πάνω σε μια αγγελία που «προσφέρει» στους ιδιοκτήτες ακινήτων κάλυψη όλων των εξόδων για το ακίνητο, συμπεριλαμβανομένων και των φόρων, με αντάλλαγμα την παραχώρηση του ακινήτου. Αναλυτικά η αγγελία γράφει: «Ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούνται που να αποδέχονται την παραχώρησή τους χωρίς ενοίκιο , αλλά με έγγραφη δέσμευση αυτού που θα το χρησιμοποιεί , για πληρωμή όλων των σχετικών επιβαρύνσεων ιδιοκτητών ( χαράτσι , κοινόχρηστα κλπ τρέχοντα έξοδα ) . Σύμβουλοι εναλλακτικών τύπων παραχώρησης ακινήτων .Δεν επιβαρύνεστε με αμοιβή μας.»

Το newpost επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων κ. Στράτος Παραδιάς ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τέτοιου είδους συμφωνίες χωρίς να γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως είπε αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν καλά οι ιδιοκτήτες είναι πως «οι υποχρεώσεις τους προς την εφορία και τους ΟΤΑ δεν μετακυλίεται προς οποιονδήποτε τρίτο με κανενός είδους σύμβαση και πως πάντα υπόχρεος προς την εφορία παραμένει ο ιδιοκτήτης».

Πηγή: newpost

Share

1 Comment on Απίστευτη αγγελία: Δώστε μας το σπίτι σας χωρίς ενοίκιο να σας πληρώνουμε τα χαράτσια !!! [photo]

  1. Φαίνεται σίγουρο από αυτή την αγγελία, πως το γραφείο συμβούλων θα παίρνει λεφτά απο τον ένοικο (αλλιώς δεν θα είχε νόημα να το κάνουν) και θα αφήνει το βάρος της ευθύνης στον ενοικιαστή σε περίπτωση που ο ένοικος δεν πληρώσει τα έξοδα του ακινήτου όπως έχει συμφωνηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.