Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας , το ΕΚΑΒ και οι δομές της Πρόνοιας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι Ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για το πρόγραμμα κινητικότητας στην Υγεία, μέσω διαθεσιμότητας 2.500 υγειονομικών, που οδηγεί, όπως υποστηρίζουν, στην απόλυση, «τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απηύθυνε τη Δευτέρα έκκληση για αναστολή της απεργίας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στον χώρο της Υγείας και ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δ.σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Υγείας, Αντώνιο Μπέζα.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα συζητηθούν χρονοδιαγράμματα εξόφλησης όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών (μέχρι 31.12.2011), καθώς και των τρεχουσών οφειλών προς παρόχους υγείας μέχρι σήμερα.

Επίσης θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, των ιατρών και της περίθαλψης γενικά.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.