Αυτόνομη γραμμή προαστιακού Αθήνα – Λουτράκι ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε την ηλεκτροδότηση της αυτόνομης γραμμής του προαστιακού από την Αθήνα για το Λουτράκι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με αφορμή τη θετική έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ηλεκτροκίνησης της  νέας σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Πάτρα.

Επίσης ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Νικόλαο Σταθόπουλο, τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικόλαο Μαντζιούφα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  για τα  ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου.

Πρόκειται για το πρώτο σιδηροδρομικό έργο στη χώρα με τη διαδικασία Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα , μιλώντας για όλο το σιδηροδρομικό δικτύου της Πελοποννήσου, το οποίο παραμένει  ακόμα ανενεργό.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΕΡΓΟΣΕ έχουν ετοιμάσει σχέδιο για μια πιλοτική δραστηριότητα όσον αφορά την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, ο χαρακτήρας του οποίου θα έχει κατεξοχήν τουριστικό χαρακτήρα, αλλά θα καλύπτει και μεταφορικές και εμπορικές ανάγκες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης .

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.