Βίντεο με τον Πάπα να τελεί «εξορκισμό» σε πιστό στο Βατικανό κάνει τον γύρο του κόσμου

Αίσθηση έχει προκαλέσει διεθνώς ένα βίντεο που δείχνει τον Πάπα Φραγκίσκο να διεξάγει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ένα τελετουργικό που παραπέμπει σε εξορκισμό. Το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες μετά τη λειτουργία της Πεντηκοστής την περασμένη Κυριακή στο Βατικανό.

Η Repubblica, στη διαδικτυακή της έκδοση κάνει ευθέως λόγο για «επεισόδιο εξορκισμού» και όντως ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίζεται να δείχνει ιδιαίτερη ένταση στις προσευχές του προς τον πιστό, τον οποίο αγγίζει με δύναμη στο μέτωπο.

Μετά τη λειτουργία συνηθίζεται ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να συναντάει πιστούς με προβλήματα υγείας για να τους δώσει την ευχή του. Ο πρώτος που του παρουσιάστηκε την Κυριακή και φαίνεται στο βίντεο, έλαβε τις ευχές του συνήθως χαμογελαστού Πάπα και έπειτα ακολουθεί ένας δεύτερος, το πρόσωπο του οποίου έχει σβηστεί. Ένας κληρικός ενημερώνει τον Πάπα και ο εκείνος, χωρίς να χαμογελάει πια, αρχίζει να πιέζει τον πιστό στο κεφάλι και να ψιθυρίζει προσευχές. Τότε το στόμα του πιστού ανοίγει διάπλατα και μοιάζει να χάνει τις αισθήσεις του. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο Φραγκίσκος αναλαμβάνει έναν τρίτο πιστό και το χαμόγελό του επιστρέφει.

Ο αργεντινός Πάπας έχει δηλώσει δημοσίως ότι πιστεύει πως ο Διάβολος –στον οποίο αναφέρεται ως «Ο εχθρός» – υπάρχει και πρέπει να πολεμηθεί.

Ειδικός σε θέματα εξορκισμού δήλωσε στην Repubblica ότι η προσευχή του Πάπα ήταν «για απελευθέρωση από το κακό, πιθανότατα ένας αληθινός εξορκισμός».tanea.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.