Βενιζέλος:ΝΑΙ στην αλλαγή του εκλογικού νόμου,ΟΧΙ στη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ

image​Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση εφ’ όλης της που είχαν στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ.Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

«Είναι κάτι που το προβλέπει η προγραμματική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την προεδρική εκλογή ο κ.Βενιζέλος τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη, όπως είπε, αυτήν την στιγμή ο τόπος.

Σχετικά με την ατζέντα της συνάντησης, όπως διευκρίνισε ο κ.Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τους ενημέρωσε «για τις συζητήσεις στο Μιλάνο στο άτυπο Εκοφίν», ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κουβέντα του με τον κ.Σαμαρά περιελάμβανε και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Στο επίκεντρο ήταν ο συντονισμός της εθνικής προσπάθειας για οριστική και ασφαλή έξοδο από κρίση» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για δημαγωγία και παροχολογία.

«Υπάρχει κούραση στον κόσμο. Όλοι αδημονούν για άμεσα αποτελέσματα. Υπάρχει Εθνικός διχασμός γιατί η αντιπολίτευση έχει επιλέξει τον εύκολο ρόλο δημαγωγίας, παροχολογίας Εμείς επωμιζόμαστε το βάρος των δύσκολων χειρισμών. Σωστό είναι να έχουμε εθνική ενότητα και εθνική συστράτευση. Στα τελειώματα είναι τα δύσκολα: Εθνική διαπραγμάτευση και εθνικό καθήκον αλήθειας. Όταν η κυβέρνηση λέει τις δύσκολες αλήθειες και η αντιπολίτευση λέει εύκολα ψέματα, η εικόνα είναι άνιση και ψευδή. Μπορούμε έτσι να αποπροσανατολιστούμε ως έθνος» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις αντοχές των βουλευτών, σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο «οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν την δημοκρατική υποχρέωση να επικοινωνούν με τον λαό και αυτό κάνουν».

«Εμείς είναι εύκολο να υιοθετήσουμε όλα τα αιτήματα, αλλά το θέμα είναι τι είναι εφικτό και τι μπορεί να οδηγήσει σε κατεδάφιση του οικοδομήματος που έχουμε κτίσει» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη άφιξη της τρόικας στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε αισιόδοξος και εξέφρασε την ανάγκη υιοθέτησης ενός παραγωγικού μοντέλου.

«Η χώρα μας έχει ανάγκη από σύγχρονο κράτος. Όλοι οι πολίτες θέλουν αλλαγές, χρειαζόμαστε νέο παραγωγικό μοντέλο. Αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές που θέλουν οι πάντες. Δεν θα χαθούμε στις λεπτομέρειες ούτε θα ανοίξουμε λανθασμένα μέτωπα που δεν πείθουν την κοινωνία. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πείσουμε γιατί έχουμε οφθαλμοφανή επιτεύγματα δημοσιονομικά και σημαντικά διαρθρωτικά» δήλωσε.

Πηγή: Star.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.