Βουλευτές υπεράνω του νόμου Ο τσαμπουκάς της Βούλτεψη. Βουλευτές υπεράνω του νόμου ;

Ο τσαμπουκάς της Βούλτεψη

Αντάρτικο στα μέτρα ελέγχου στην είσοδο της Βουλής ξεκίνησε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη αντιδρώντας στον έλεγχο της τσάντας της.
Χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί φρουροί της Βουλής ζήτησαν από τη βουλευτή της ΝΔ, εκτός από την ηλεκτρονική πύλη από την οποία πέρασε, να αφήσει και την τσάντα της στο ειδικό μηχάνημα ελέγχου των χειραποσκευών – όπως άλλωστε ζητούν από όσους εισέρχονται στο κτίριο, πολιτικούς και μη.
Ενα βροντερό «όχι» ήταν η απάντηση της κ. Βούλτεψη στο αίτημα του αστυνομικού φρουρού, αιφνιδιάζοντας όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην είσοδο. Μάλιστα, όταν ο αστυνομικός επισήμανε στην κ. Βούλτεψη ότι «είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος καθώς υπάρχουν ρητές εντολές εφαρμογής του κανονισμού ελέγχου για όλους, ακόμα και των βουλευτών», εκείνη του απάντησε «να ξε-ισχύσουν τα μέτρα» και εισήλθε στο κτίριο χωρίς να επιτρέψει να γίνει έλεγχος της τσάντας της.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αστυνομικός της εισόδου, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συνέταξε αναφορά για την άρνηση της βουλευτού να παραδώσει την τσάντα της στο μηχάνημα ελέγχου των χειραποσκευών.
Λίγο αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, η κ. Βούλτεψη δικαιολόγησε την άρνησή της λέγοντας: «Μπαίνω και βγαίνω δέκα φορές στη Βουλή. Δεν θα περνάω κάθε φορά από έλεγχο για να σπάει πλάκα η Χρυσή Αυγή».
ΒΡΗΚΑΝ ΑΛΛΟΘΙ. Το θέμα, ωστόσο, έσπευσε να το αξιοποιήσει η Χρυσή Αυγή: «Γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής, που δήλωνε ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, δεν πέταξε έξω από τη Βουλή την αναιδέστατη και προκλητική νεοδημοκράτισσα Βούλτεψη; Μήπως γιατί ανήκουν στο ίδιο κόμμα; Και γιατί δεν εκλήθη άμεσα ο φρούραρχος για να εφαρμόσει τον Κανονισμό;» αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.
Πηγή:tanea.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.