Βραβεια και Trailer ταινιων που βραβευτηκαν στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ

unnamed

6o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου

ΓΕΦΥΡΕΣ” 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“ΓΕΦΥΡΕΣ” ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & 

ΣΥΖΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΙΝΕΦΙΛ ΑΠΟ ΤΗΝ 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ!

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “Γέφυρες” έκλεισε προσωρινά αυλαία την Κυριακή 25 Οκτωβρίου με σύζευξη της μαγείας της Έβδομης Τέχνης με την τελετή απονομής των βραβείων “Χρυσός Πήγασος” και των σινεφίλ σε 12 πόλεις στην Ελλάδα αφού πραγματοποιήσε ταυτόχρονες προβολές κατά τη διάρκειά του 15-25/10/15,  και συνεχίζει τις προβολές μετά την απονομή των βραβείων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Η τελετή των βραβείων “Χρυσός Πήγασος” έγινε για πρώτη φορά στην αίθουσα του Βουλευτικού (πρώτη Βουλή της Ελλάδας) στο γραφικό Ναύπλιο και παρουσίασε η ηθοποιός Ελένη Πετροπούλου, επίτιμη παρουσιάστρια του φεστιβάλ από το 2008! Η επιμέλεια των γραφικών ανήκει στην σχολή Global Arts και ο σχεδιασμός της φετινής αφίσας του φεστιβάλ έγινε μετά από διαγωνισμό μεταξύ των σπουδαστών της σχολής. Τον “Χρυσό Πήγασο” φιλοτέχνησε ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος της Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. κα Πόπη Καλκούνου, η Charge d’affaires της Πρεσβείας της Μάλτας κα Ruth Mary Farrugia, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου από την τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, το Άργος, την Κόρινθο, το Λουτράκι και την Αθήνα, καθώς και  φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

O πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Διονύσης Τσακνής  και ο Δ/νων Σύμβουλος κ.Λάμπης Ταγματάρχης διαβίβασαν χαιρετισμό με την υπόσχεση  συνεργασίας και στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γεφυρες».

H διευθύντρια του φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ κα Πέτρα Τερζή έκανε συμβολική ‘γέφυρα’ με το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου και παρέδωσε τo βραβείo Α’ Γυναικείου ρόλου  στην Δανάη Ανδρουλάκη και το βραβείο Σκηνικών/Κοστουμιών στην Μαρία Παπαδοπούλου για τον “Ανεμιστήρα” του Δημήτρη Μπίτου, που συμμετείχε επίσης μαζί με τις υπόλοιπες επτά ταινίες μεγάλου μήκους  στο διαγωνιστικό μέρος για τον “Χρυσό Πήγασο”.

Ο Χρυσός Πήγασος, το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ για την καλύτερη ταινία απέσπασε η μαλτέζικη ταινία “Simshar” της Rebbecca Cremona. Έλαβε συνολικά 3 βραβεία. Α’ Γυναικείου Ρόλου, Μουσικής (το μοιράστηκε με την ισραηλίτικη ταινία “Ηappiness Wrapped in a Blanket”), Σχεδιασμού Παραγωγής και τέλος το βραβείο καλύτερης ταινίας “ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ”.

Τα Βραβεία σκηνοθεσίας και σεναρίου και κατά ήμισυ μουσικής, απονεμήθηκαν στον Yosi Artzi από το Ισραήλ για την ταινία του “Happiness Wrapped in a Blanket”.

Η βελγική ταινία “I am not from Barcelona” του Stephane Leclercq απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Μοντάζ.

Τα βραβεία Πρώτου Ανδρικού ρόλου και Σκηνικών/κοστουμιών απενεμήθηκαν στον Τάκη Βογόπολουλο για την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους “Ο Λέων της Πεντέλης”. Το βραβείο Φωτογραφίας πήρε ο Νεκτάριος Σκαλκούνος για το “Ο Λέων της Πεντέλης” επίσης.

Το βραβείο Β΄Γυναικείου ρόλου δόθηκε στην Έφη Παπαθεοδώρου για την ερμηνεία της στην ταινία “Ο Χειμώνας” αγγλικής παραγωγής  του ομογενή Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα και  του Β’ Ανδρικού ρόλου στον Ανδρέα Μαριανό  για την ερμηνεία του στο “Dark Illusion” του Μάνου Καρυστινού.

Καλύτερη ταινία μικρού μήκους βγήκε το “Σπίτι με Κήπο” της Μαριτίνας Πάσαρη.  Το βραβείο “Εμείς μπορούμε” (αφορά ταινίες για άτομα με ειδικές ικανότητες) κέρδισε η ταινία μικρού μήκους “Ευχαριστώ για την αποδοχή” του Νίκου Κουρού ενώ καλύτερη ταινία χορού  κηρύχθηκε η ολλανδική ταινία τεκμηρίωσης “Τhe Lady in Black” της Lisa Boerstra.

Το βραβείο καλύτερης ταινίας τεκμηρίωσης απέσπασε το ολλανδικό “TIKOTIN – Μια ζωή αφιερωμένη στην Ιαπωνική Τέχνη” του Santje Kramer.

Καλύτερη Φωτογραφία σε ταινία μικρού μήκους πήρε ο Πολωνός  Andrej Cichocki για την ταινία του “Shadow Forest”.

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας σε ταινία μικρού μήκους δόθηκε στον  Alexander Delnevo για την ταινία του “Ballet Objectif,” από την Ιταλία.

Το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους απέσπασε η ταινία “Το Κλάμα” των Γιώργου Δημητρόπουλου και Κωστή Αντωνίνη.

Οι δύο ανεξάρτητες κριτικές επιτροπές για τις διάφορες κατηγορίες ταινιών του φεστιβάλ αποτελούντο από τους Ινδό Vivek Singhania-παραγωγό, Αμερικανό George F Roberson-σεναριογράφο και παραγωγό, Κινέζο Hu Xueyang-ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Δημήτρη Καλαντίδη-δημοσιογράφο και κριτικό ταινιών, Ντέπυ Βρεττού-υπεύθυνη για το ψυχαγωγικό και πολιτιστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, Χρυσή Μιχαήλ και Μαίρη Φρονιμάδη.
Βραβεία

Α)  Βραβείο “Εμείς Μπορούμε” / Best “We Can Do” Αφορά ταινίες για άτομα με ειδικές ικανότητες

Eυχαριστώ για την αποδοχή/Τhank you for accepting me, Nίκος Κουρού/Nikos Kourou, Ελλάδα/Greece, 24′, 2015

 

Β) Ταινίες Τεκμηρίωσης/ Documentaries

Καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης / Best documentary

TIKOTINΜια ζωή αφιερωμένη στην Ιαπωνική Τέχνη/A life devoted to Japanese Art, Santje Kramer, Ολλανδία/Netherlands, 2013, 77′

Best Dance film 

Η Κυρία με τα Μαύρα/The Lady in Black, Lisa Boerstra, Ολλανδία/Netherlands, 2015, 65′

Γ) Ταινίες Μικρού Μήκους

1. Τιμητική μνεία για το σενάριο στην πρώτη ταινία μικρού μήκους Πιάσε μου το χέρι στις Ελένη Κόντη και Δώρα Μαδαρού.

2.  Καλύτερη Φωτογραφία σε ταινία μικρού μήκους/Best Cinematography in a Short Film:

Shadow forest, Andrej Cichocki, Πολωνία/Poland, 14’, 2014

3. Καλύτερη Σκηνοθεσία σε ταινία μικρού μήκους/ Best Director in A Short Film/:

Ballet Objectif, Alexander Delnevo, Ιταλία/Italy, 2′, 2014

4. Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους /Best Hellenic Short Film/:

To Κλάμα – Γιώργος Δημητρόπουλος & Κωστής Αντωνίνης, 2015, Ελλάδα, 16’

5. Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους/Best Short Film:

Σπίτι με κήπο – Μαριτίνα Πάσσαρη, 2015, Ελλάδα, 20′

 

Δ)  8 Ταινίες Μεγάλου Μήκους διαγωνίζονται για τον   «Χρυσό Πήγασο»

1.     Βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής / Best Production Design in a Feature Film: Simshar,   Nina Gerada and Jonathan Hagos, Μάλτα/Malta, 101′, 2014.

2.     Βραβείο καλύτερων σκηνικών και  κοστουμιών / Best Sets & Costumes in a Feature Film: O Λέων της Πεντέλης/ Τhe Lion of Penteli, Τάκης Βογόπουλος/Takis Vogopoulos, Ελλάδα/Greece, 84′, 2014.

3.     Βραβείο καλύτερης μουσικής επένδυσης / Best Original Score : 1) Simshar, Ruben Zahra,  Μάλτα/Malta, 101′. 2014  2)  Happiness wrapped in a Blanket, Avi Belleli, Ισραήλ/Israel, 52′, 2014

4.     Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ/ Best Editing in a Feature Film: Ι am not from Barcelona, Muriel Allart & Stephane Leclercq, Βέλγιο/Belgium, 83′, 2015.

5.     Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου / Best Screenplay in a Feature Film: Yosi Artzi, Happiness wrapped in a Blanket, Ισραήλ/Israel, 52′, 2014.

6.        Βραβείο Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου / Best Actress in a second role in a Feature Film:  O Χειμώνας/The Winter, Έφη Παπαθεοδώρου/Efie Papatheodorou, Αγγλία/UK, 105′, 2014.

7.     Βραβείο Δεύτερου Ανδρικού ρόλου / Best Actor in a second role in a Feature Film: Dark Illusion, Aνδρέας Μαριανός/Andreas Marianos, Ελλάδα/Greece, 72′, 2014.

8. Βραβείο Πρώτου Γυναικείου Ρόλου / Best Leading Actress in a Feature Film:  Shimshar, Clare Agius, Μάλτα/Malta, 101′, 2014.

9.     Βραβείο Πρώτου Ανδρικού ρόλου / Best Leading Actor in a Feature Film: O Λέων της Πεντέλης/ Τhe Lion of Penteli, Τάκης Βογόπουλος/Takis Vogopoulos, Ελλάδα/Greece, 84′, 2014.

10.     Βραβείο Φωτογραφίας / Best Cinematography in a Feature Film:

O Λέων της Πεντέλης/ Τhe Lion of Penteli, Νεκτάριος Σουλδάτος/Nektarios Souldatos, Ελλάδα/Greece, 84′, 2014.

11.   Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας σε ταινία μεγάλου μήκους / Best Director in a Feature Film: Yosi Artzi, Happiness wrapped in a Blanket, Ισραήλ/Israel, 52′, 2014.

12.   Χρυσός Πήγασος / Golden Pegasus/  Simshar,   Rebecca Cremona, Μάλτα/Malta, 101′, 2014.

 

1) ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Trailer SHADOW FORESThttps://www.youtube.com/watch?v=YsliNDOTZ1M
 
 
 
2) ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ


Τραιλερ I AM NOT FROM BARCELONA: https://www.youtube.com/watch?v=1vUvH3K3mUw
Τραιλερ ΗΑPPINESS WRAPPED IN A BLANKET  https://www.youtube.com/watch?v=xYZsqDpsGr0
 

3) ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ

Trailer THE LADY IN BLACK https://www.youtube.com/watch?v=az4oktlZsBQ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΔΩ http://piff.cineartfestival.eu/gr/category/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-2015/
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.