Γεμάτες καρκινογόνες ουσίες οι τσίχλες που τρώμε;!

Κάποτε φτιαχνόταν από φυσικό λάτεξ, το οποίο παράγεται από καουτσουκόδεντρο. Κάποτε είχε ζαχαρίτσα και φυσικά αρώματα. Στις μέρες μας, αν θες να δηλητηριάσεις τον εαυτό σου αργά και σταθερά, μάσα μερικές τσίχλες την ημέρα!
Το λάτεξ έχει αντικατασταθεί με συνθετικό καουτσούκ, πολυαιθυλένιο ή οξικό πολυβινύλιο ή πολυισοβουτυλένιο.

Προστίθενται διάφορα μαλακτικά για να διατηρηθεί η υγρασία, το πιο δημοφιλές μαλακτικό είναι η γλυκερίνη.

Και η ζαχαρίτσα, για να μην κάνει ‘κακό’ στα δόντια, έχει αντικατασταθεί με διάφορες καρκινογόνες γλυκαντικές ουσίες. Μπορεί να έχει σιρόπι καλαμποκιού (το πιο πιθανό από καλαμποκάκι της Μονσάντο) ακόμα και χυμό τεύτλων. Αλλά οι περισσότερες -αν όχι όλες πλέον- τσίχλες περιέχουν γλυκαντικά όπως ξυλιτόλη, σορβιτόλη, μαννιτόλη και φυσικά… ασπαρτάμη!

Σορβιτόλη, Μαλτιτόλη, φυσικά και τεχνητά αρώματα, καφεΐνη, ξυλιτόλη, νικοτιναμίδιο, διοξείδιο του τιτανίου (χρώμα), γλυκερίνη, λεκιθίνη σόγιας (άλλο Μονσαντάκι), παντοθενικό ασβέστιο, σουκραλόζη, ταυρίνη, μαλτοδεξτρίνη, εξευγενισμένη βερνίκι, κερί Carnauba, υδροχλωρική πυριδοξίνη, ριβοφλαβίνη, πυριτικό ασβέστιο, κυανοκοβαλαμίνη κλπ καθώς και χρώματα με πολλά Ε…

Κοιτάξατε ποτέ τα ψιλά γραμματάκια τι λένε. Άγνωστες για μας λέξεις, είναι οι περισσότερες, αλλά αν είστε φανατικοί ‘μασαδόροι’ κάντε ένα κόπο να τις ψάξετε! Όχι μόνο δεν υπάρχει καμία διατροφική αξία σε αυτό το κατασκεύασμα, αλλά δεν υπάρχει και κανένα συστατικό που να μην είναι βλαβερό. Μάλιστα, μερικές αναγράφουν ‘να αποφεύγεται η μεγάλη κατανάλωση’! Ποια είναι αυτή; Μια; Δυο; Τρεις;….

Δυστυχώς, ακόμα και στις ελληνικές τσίχλες με μαστίχα, έχουν προσθέσει διάφορα καρκινογόνα χημικά, όπως το διοξείδιο του τιτανίου.

Για παράδειγμα, μια ματιά στο σάιτ γνωστής εταιρείας λέει για τα συστατικά της:
“ Η “..”είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλής μάρκα τσίχλας σε όλο τον κόσμο.Ήταν η πρώτη τσίχλα που κυκλοφόρησε στην δεκαετία του εξήντα, που δεν περιείχε καθόλου ζάχαρη, κι έγινε γνωστή για το σλόγκαν της, “τέσσερις στους πέντε οδοντιάτρους συνιστούν τσίχλα χωρίς ζάχαρη σε ασθενείς που μασούν τσίχλα.”
Η “…”, στην πραγματικότητα, δεν χρησιμοποιεί ζάχαρη αλλά μια χημική ουσία που ονομάζεται “ξυλιτόλη”, που είναι ένα είδος «αλκοόλης ζάχαρης». Η ξυλιτόλη προστατεύει πραγματικά τα δόντια και είναι καλό για σας. Η “…”χρησιμοποιεί επίσης αυτές τις χημικές ουσίες στα προϊόντα τους:

-Σορβιτόλη
-Ακεσουλφάμη καλίου
-Σουκραλόζη
-Μαννιτόλη

Γνωστή μάρκα τσίχλας προσφέρει πολλά διαφορετικά είδη και γεύσεις. (…)”

Και φυσικά, έχει και τα ανάλογα χημικά σε κάθε είδος, αν θες για ‘λεύκανση’ ή να σκάει το σιρόπι στο στόμα κ.λ.π

Μετά από μια πολύ σύντομη ματιά, αναρωτιόμαστε γιατί το κουτάκι με τις τσίχλες δεν έχει ανάλογη με εκείνη των τσιγάρων επισήμανση για το πόσο βλαβερές είναι για την υγεία!

Και δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι αν την καταπιείς, δεν διαλύεται με τίποτα, θα πρέπει να εύχεσαι να σε αποχαιρετήσει δια της ‘φυσικής’ οδού, αλλιώς μένει στο έντερο και γίνεται πέτρα.

Τι λέτε; Να σας κεράσουμε μια;

Μπορείτε και να την φτιάξετε μόνοι σας αν έχετε τα κατάλληλα… πλαστικά… Δείτε το βίντεο!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XaCmy3vGYEI]

Πηγή: diadrastiko

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.