Γερμανία: Μαχαίρωσαν την υποψήφια δήμαρχο της Κολονίας

image
Υποψήφια δήμαρχος της Κολονίας (δυτική Γερμανία), η Χενριέτε Ρέκερ, μαχαιρώθηκε σήμερα σε αγορά όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία, μια ενέργεια με “ρατσιστικά” κίνητρα που συνδέονται με την πολιτική υποδοχής των προσφύγων, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία.
Γερμανία: Μαχαίρωσαν την υποψήφια δήμαρχο της Κολονίας
Η Ρέκερ, που τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό από έναν 44χρονο άνδρα, “ήταν υπεύθυνη για τους πρόσφυγες” στη δημαρχία της Κολονίας, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Άλμπερς, διευθυντής της αστυνομίας της Ρηνανίας της Βόρειας Βεστφαλίας, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα του δράστη.
Ο επιτιθέμενος, ο οποίος ανακρίθηκε μετά την επίθεση, “είπε πως διέπραξε αυτή την ενέργεια με ρατσιστικό κίνητρο”, πρόσθεσε αξιωματούχος της αστυνομίας της Κολονίας, ο Νόρμπερτ Βάγκνερ
Ανεξάρτητη υποψήφια υποστηριζόμενη από τους συντηρητικούς της Άγγελα Μέρκελ, η Χενριέτε Ρέκερ υπέστη “σοβαρά τραύματα”, ανέφερε ο Άλμπερς, διευκρινίζοντας πως η κατάστασή της είναι “σταθερή”, αλλά ακόμη δεν έχει ξεφύγει του κινδύνου. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά άλλη μία γυναίκα, πρόσθεσε ο Βάγκνερ.
Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τον Γερμανό δράστη, που είναι μακροχρόνια άνεργος και “μη ενεργός πολιτικά”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, κατήγγειλε “μια αδιανόητη και αποτρόπαιη ενέργεια”, ενώ η πρόεδρος της περιοχής στην οποία ανήκει η Κολονία, της Ρηνανίας της βόρειας Βεστφαλίας, Ανελόρε Κραφτ, έκανε λόγο για “μια επίθεση κατά της δημοκρατίας”.
Η υποψήφια βρισκόταν σε ένα ”περίπτερο” της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της Μέρκελ, όταν δέχθηκε την επίθεση.
Η Ρέκερ, ελάχιστα γνωστή εκτός Κολονίας, θεωρείται από τους επικρατέστερους υποψηφίους για τη δημαρχία της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας, που έχει 980.000 κατοίκους, κατά τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή.
Η Γερμανία αναμένει φέτος περίπου 800.000 αιτούντες άσυλο, ένα ιστορικό ρεκόρ, ωστόσο η πολιτική ανοίγματος της καγκελαρίου έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις από όλες τις πλευρές.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.