Γιάννης Παπαδάκης (Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου): Για τα γνωστά γεγονότα κατά τη διάρκεια της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

« Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου, παραμένει ασυμβίβαστα και αυστηρά προσηλωμένος στην ιστορία του, τις αρχές που διέπουν τη λειτουργία του και εκείνων που καθορίζουν το πλαίσιο συνδρομής του με την εν γένει δράση του, στο πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Η αταλάντευτη πορεία προς εκείνο και ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλουν, μεταξύ άλλων, τον αμοιβαίο και έμπρακτο σεβασμό δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των πολιτών, ώστε η δημοκρατία να θωρακίζεται και τα ανθρώπινα δικαιώματα να προασπίζονται.
Μία παρόμοια θέση, έναντι του έργου και της αποστολής του Συλλόγου, δεν του επιφυλάσσει ρόλο δημοσίου κατηγόρου, ούτε απαιτεί την υποβολή ή έκδοση πιστοποιητικών εκ μέρους του, για τον οποιονδήποτε.
Οφείλει όμως, ανεξαρτήτως των προηγουμένων, να υπογραμμίσει, ότι πράξεις βίας ή ασέβειας προς αξιακά σύμβολα, από όπου και αν προέρχονται, δημιουργούν παντοίες αιτίες εκμετάλλευσης και κερκόπορτες, αλώσεως θεσμών και κατακτήσεων».

Λουτράκι 29 Μαρτίου 2013

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου
Γιάννης Παπαδάκης
Πρόεδρος

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.