Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά μας. Πώς να αντιμετωπίσετε το φριζάρισμα των μαλλιών

Εάν θέλετε να τιθασεύσετε τα φριζαριστά μαλλιά, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε γιατί φριζάρουν.

Βασικός στόχος στις δύσκολες καταστάσεις, όπως η υγρασία, είναι να μάθετε να συνεργάζεστε με τα μαλλιά σας και όχι να τα ταλαιπωρείτε.

Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά

Τα μαλλιά φριζάρουν όταν το εξωτερικό στρώμα της τρίχας ανοίξει, μπει μέσα υγρασία και η τρίχα φουσκώσει. Φανταστείτε έναν θύλακα τρίχας, αποτελούμενο από κεραμίδια, παρόμοια με αυτά μιας οροφής. Τα μόρια νερού στην ατμόσφαιρα σφηνώνουν ανάμεσα στα «κεραμύδια» και φουσκώνουν την τρίχα.

Πως συμβαίνει το φριζάρισμα

Τα μαλλιά φριζάρουν όταν τα στρώματα της τρίχας σπρώχνονται προς μία ασυνήθιστη κατεύθυνση, είτε εξαιτίας του καιρού, είτε λόγω ελλιπούς φροντίδας, είτε γιατί τα τρίβετε πολύ με την πετσέτα. Εάν έχετε σγουρά μαλλιά, πιάστε τις μπούκλες σας προς την κορυφή του κεφαλιού με μία χαλαρή αλογοουρά και αφήστε τα να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πώς να αποφύγετε ή να αντιμετωπίσετε το φριζάρισμα

Φροντίστε να διατηρείτε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα. Μία καλή λύση είναι να βάζετε μαλακτική κρέμα που δεν θέλει ξέβγαλμα, πριν να βγείτε έξω. Επιπλέον, μειώστε όσο γίνεται περισσότερο το πιστολάκι και τα ψαλίδια ισιώματος -οι υψηλές θερμοκρασίες τους είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να εξαλείψετε την υγρασία που έχει η τρίχα. Βασική προϋπόθεση για τις μπούκλες είναι η τακτική χρήση προϊόντων βαθιάς ενυδάτωσης. Τέλος, κυρίως τις ημέρες που έχει πολύ υγρασία, αποφύγετε να πιάνετε συνέχεια τα μαλλιά σας, καθώς όσο λιγότερο τα αγγίζετε τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να μην χάσουν τη φόρμα τους.

Πηγή: pathfinder.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.