ΔΕΙΤΕ LIVE την ορκωμοσία του Φρανσουά Ολάντ

ΔΕΙΤΕ LIVE την ορκωμοσία του Φρανσουά Ολάντ

Μόλις 3 λεπτά άργησε ο Φρανσουά Ολάντ στο… τελευταίο ραντεβού του με τον Νικολά Σαρκοζί! 11:03 (ωρα Ελλάδας) έφτασε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο νέος πρόεδρος για να ορκιστεί και να παραλάβει τα… κλειδιά του κράτους!

Ο Νικολά τον περίμενε στην είσοδο για να τον συνοδεύει στα ενδότερα του νέου του σπιτιού.

Δείτε εδώ απευθείας την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Γαλλίας…

http://www.dailymotion.com/embed/video/xqu850

Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο έβδομος πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα κρατά στα χέρια του το τιμόνι μιας από τις μεγαλύτερες οικονομίας της ευρωζώνης. Είναι ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος που περνά το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. 

Η Μαρτίν Ομπρί, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφια πρωθυπουργός
Η Μαρτίν Ομπρί, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφια πρωθυπουργός

Ο Φρανσουά Ολάντ επέλεξε μία λιτή τελετή ανάληψης των εξουσιών που θα σηματοδοτήσει μία πενταετία που ανοίγει εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.

Στην πρωτη σημαντική στιγμή της προεδρίας του θα είναι… μόνος, αφού ούτε τα τέσσερα παιδιά του (από την 30χρονη σχέση του με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ) ούτε η νυν σύντροφός του Βαλερί Τριερβελέρ, θα παραστούν στην τελετή. Άλλη μια διαφορά με τον προκάτοχό του, Νικολά Σαρκοζί, που το 2007 είχε επιλέξει να ορκιστεί παρουσία σύσσωμης της οικογένειάς του.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Λιονέλ Ζοσπέν
Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Λιονέλ Ζοσπέν
Αμέσως μετά θα πάει στο Βερολίνο για να συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ, στο πρώτο κρίσιμο bras de fer της προεδρικής του θητείας.
Την Παρασκευή στο πλαίσιο της Συνόδου της G8 στην Ουάσινγκτον, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας θα συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.
Πηγή: Newsit.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.