Ελληνικό «κανόνι» εκατομμυρίων στον ιπποδρομιακό τζόγο

Ελληνικό «κανόνι» εκατομμυρίων στον ιπποδρομιακό τζόγοΜε οικονομική καταστροφή φέρονται να απειλούνται δεκάδες παίκτες ιπποδρομιακών στοιχημάτων που επένδυσαν τεράστια ποσά στην Λέσχη Στοιχημάτων Ιπποδρομιών The Edge του ομογενή Βασίλη Βλάχου.

Μερικοί μάλιστα είχαν βάλει και υποθήκη τα σπίτια τους για να πάρουν δάνεια και να «επενδύσουν» τα χρήματα σε ιπποδρομιακές κούρσες που επέλεγε ο ομογενής μιας και «ήταν σίγουρα τα κέρδη». Και οι χαμένοι δεν ήταν όποιοι και όποιοι.

Μέσω της Λέσχης πόνταραν στις ιπποδρομίες, αστυνομικοί, καλλιτέχνες, αθλητές και πασίγνωστοι επιχειρηματίες. Έως πρόσφατα μάλιστα φέρονται να είχαν και σημαντικά κέρδη με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πελατεία.

Ώσπου ξαφνικά η Λέσχη «κατάρρευσε» με ένα παθητικό 194 εκατομμυρίων δολαρίων που μαζί με τα κέρδη εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η αστυνομία και η δικαιοσύνη ερευνούν την όλη υπόθεση που κρύβει πολύ μυστήριο μιας και οι περισσότεροι από τους χαμένους είναι «ευυπόληπτοι πολίτες» ενώ ο αυστραλιανός τύπος του Σαββατοκύριακού αφιέρωσε πολλές σελίδες του για να «φωτίσει» το παρελθόν του Βασίλη Βλάχου.

Στο μεταξύ πολλά ντοκουμέντα που σχετίζονται με την Λέσχη Στοιχημάτων Ιπποδρομιών The Edge του ομογενή Βασίλη Βλάχου καταστράφηκαν όταν πυρπολήθηκε αυτοκίνητό του από αγνώστους την περασμένη Κυριακή.

Αυτό αναφέρθηκε σε δικαστήριο του Σίδνεϊ όπου εκδικάζεται προσφυγή σε βάρος του κ. Βλάχου από μια ομάδα ατόμων που διεκδικούν 26 εκατομμύρια δολάρια από τον ομογενή.

«Τα στοιχεία αυτά επρόκειτο να κατατεθούν την προσεχή Τρίτη στο δικαστήριο. Ξαφνικά καταστράφηκαν όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στον κ. Βλάχο, τον ξυλοκόπησαν και πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του έξω από το εξοχικό του» είπε ο συνήγορος, κ. Ρόμπερτ Ντικ, στο δικαστήριο, εκ μέρους του γκρουπ που διεκδικεί τα 29 εκατομμύρια δολάρια, όταν έγινε γνωστό πως «εξαφανίστηκαν» 194 εκατομμύρια δολάρια από λογαριασμό του κ. Βλάχου.

Ο κ. Ντικ εξέφρασε αμφιβολίες για το αν, όντως, έγινε επίθεση σε βάρος του κ. Βλάχου και αν όντως κινδυνεύει η ζωή του.

«Την μια μας λέει ότι εξαφανίστηκαν 194 εκατομμύρια δολάρια, την άλλη συμφωνεί να μας φέρει τα στοιχεία και ξαφνικά δέχεται επίθεση, άγνωστοι πυρπολούν το αυτοκίνητό του και όλα τα στοιχεία είναι μέσα στο αυτοκίνητο. Όλα αυτά είναι ύποπτα» είπε ο κ. Ντικ.

Ο κ. Ντέβιντ Στάντι, δικηγόρος του κ. Βλάχου, ζήτησε χρόνο για να παρουσιάσει τα στοιχεία, αλλά έκανε γνωστό ότι στο εξής δεν θα εκπροσωπεί τον ομογενή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου.

Εκτιμάται ότι τα χρήματα που «έχασε» η Λέσχη Στοιχημάτων Ιπποδρομιών The Edge του ομογενή Βασίλη Βλάχου ανέρχονται συνολικά σε μισό δισεκατομμύριο δολάρια και σύμφωνα με την αστυνομία αλλά και δημοσιεύματα του τύπου μέσω της Λέσχης αυτής γινόταν και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Μέσω της ίδιας Λέσχης πόνταραν εκατομμύρια δολάρια σε ιπποδρομιακές κούρσες και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ και της Ασίας.

Πηγή: Ethnos.gr 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.