Εξετάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής η Τουρκία!

Τι υπαινίχθηκε στο Μπαλί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο ζήτημα της θανατικής ποινής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μπαλί, δηλώνοντας πως «υπάρχουν περιπτώσεις που η ποινή του θανάτου είναι δίκαιη».Μιλώντας στο 5ο Φόρουμ Δημοκρατίας στο Μπαλί, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην ποινή φυλάκισης που είχε επιβληθεί στον Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος είχε δολοφονήσει 77 άτομα τον Ιούλιο του 2011.
«Η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί μεν στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθεί να ισχύει στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στην Κίνα» είπε ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε θέσει θέμα επιβολής της εσχάτης των ποινών και πριν από πέντε ημέρες, σε συνάντηση στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία.
Ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στην απεργία πείνας που κάνουν εδώ και περίπου δύο μήνες πάνω από 600 Κούρδοι κρατούμενοι στις φυλακές με αιτήματα όπως οι συνθήκες κράτησης του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν και το δικαίωμα υπεράσπισης στα δικαστήρια στη μητρική γλώσσα. 
«Μη μας εκβιάζουν. Δεν πρόκειται, επειδή το θέλουν, να βγάλουμε και να στείλουμε στο σπίτι του έναν τρομοκράτη που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Αυτός βρίσκεται τώρα στις φυλακές, επειδή καταργήθηκε η θανατική ποινή. Σύμφωνα όμως με τις δημοσκοπήσεις πολλοί πολίτες μας τάσσονται υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής» είχε πει ο τούρκος πρωθυπουργός. Τα λόγια αυτά του Ερντογάν έχουν ήδη γίνει αφορμή για μία υπό εξέλιξη συζήτηση στα ΜΜΕ της Τουρκίας περί θανατικής ποινής.
Πηγή: newsbeast.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.