Ευρωπαίος αξιωματούχος: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις των Ελλήνων

bank708_15Μια σημαντική είδηση που αφορά όλους Έλληνες, καθώς συνδέεται με τις καταθέσεις τους, έκανε στο κεντρικό δελτίο του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του σταθμού στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

Όπως είπε ο κ.Αθανασίου, «Ευρωπαίος αξιωματούχος άφησε υπαινιγμούς ότι μπορεί να κινδυνεύσουν οι καταθέσεις το 2016, τονίζοντας ότι μπορεί να μην ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσα στο 2015, διότι υπάρχουν τρεις ομάδες προαπαιτούμενων που θα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τα 2 δις από την πρώτη δόση, που μάλλον θα κλειδώσουν στο αυριανό Euroworking Group. Παράλληλα, είναι οι μεταρρυθμίσεις, που δεν έχουν κλείσει για  την δόση ύψους 1 δις ευρώ και είναι και οι μεταρρυθμίσεις της τρίτης αξιολόγησης».

Όπως είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στον ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, ο ίδιος έχει ενδείξεις πως κάποιοι υπουργοί θα ήθελαν …κάποια θέματα να τα αφήσουν πίσω. «Τους λέω κάντε το, τους προειδοποιώ όμως ότι …αν το κάνουν θα πάρουν και το ρίσκο, γιατί αν δεν εκταμιευτούν τα πρώτα χρήματα, η αξιολόγηση του προγράμματος δεν θα ξεκινήσει και αν δεν ξεκινήσει, δεν θα ξέρουμε πότε …θα τελειώσει»  τόνισε ο ίδιος.

Πάντως ακόμη και να ξεκινήσει η αξιολόγηση μέσα στον Οκτώβριο, τα θέματα είναι πολλά και βαριά. Αν δεν ξεκινήσει έγκαιρα η αξιολόγηση για να τελειώσει στα μέσα Οκτωβρίου, τότε δεν θα πάρουμε 15 δις ευρώ από τον ESM, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε ο κ.Αθανασίου. «Αν δεν τα πάρουμε, τότε πάμε στο 2016 και αν πάμε στο 2016, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με …άλλους κανόνες και άλλα μέτρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.