Ζητουν βοήθεια από διαρρήκτες για την εγκληματικότητα!

Πελαγωμένη με την κατακόρυφη αύξηση των διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες, η αστυνομία της Δανίας αποφάσισε να ζητήσει τη συμβουλή επαγγελματιών για να αντιμετωπίσει το πρωτοφανές αυτό κύμα εγκληματικότητας: απευθύνθηκε σε… διαρρήκτες για να της αποκαλύψουν τα μυστικά του επαγγέλματος.

Η αστυνομία της βόρειας Ζέλαντ, μιας περιοχής με ακριβά σπίτια που τα προτιμούν οι κλέφτες, συνέταξε ένα ερωτηματολόγιο για να καταλάβει τις τεχνικές και τα κίνητρα των διαρρηκτών, υποστηρίζει η εφημερίδα Φρεντερίκσμποργκ Αμτς Άβις. “Θέλουμε να μάθουμε πώς αποφασίζει ένας διαρρήκτης να επιλέξει ένα συγκεκριμένο σπίτι και όχι κάποιο άλλο”, ανέφερε ένας αστυνομικός στην εφημερίδα.

Η “δημοσκόπηση” θα διεξαχθεί μεταξύ πρώην διαρρηκτών και κρατουμένων, σε εθελοντική βάση, και θα τηρηθεί η ανωνυμία των συμμετεχόντων, διευκρίνισε ο αστυνομικός επιθεωρητής Φιν Μπερντ Άντερσεν από το Φρεντερίκσουντ, μια περιοχή όπου οι διαρρήξεις αυξήθηκαν κατά 16% μέσα σε ένα χρόνο. “Τους ρωτάμε τι θα χρειαζόταν για να προστατευθούν καλύτερα τα σπίτια” ή με ποιο τρόπο οι ίδιοι “θα ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο των διαρρήξεων”, εξήγησε. Το ερωτηματολόγιο θα υποβληθεί “πολύ σύντομα” σε τρεις κοινότητες της βόρειας Ζέλαντ, είπε ο Άντερσεν προσθέτοντας ότι “ελπίζει” να λάβει ειλικρινείς απαντήσεις.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.