ΗΠΑ: Ταξιδιωτική προειδοποίηση για τρομοκρατικές επιθέσεις τον Αύγουστο

Ταξιδιωτική προειδοποίηση προς τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών σε ολόκληρο τον κόσμο εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, προειδοποιώντας για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Αραβική Χερσόνησο.

«Τρέχουσες πληροφορίες υποδεικνύουν πως η Αλ-Κάιντα και προσκείμενες οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της [προαναφερθείσας] περιοχής και πέρα από αυτήν, και πως ενδέχεται να εστιάσουν τις προσπάθειές τους ώστε να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις έως […] τα τέλη Αυγούστου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επίμαχη προειδοποίηση θα λήξει στις 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει διατάξει ορισμένες πρεσβείες να παραμείνουν κλειστές την Κυριακή, 4 Αυγούστου.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο δίκτυο CNN, ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Εντ Ρόις σημείωσε πως το κλείσιμο των διπλωματικών αποστολών φαίνεται να συνδέεται με τις απειλές της Αλ-Κάιντα.

Πηγή:skai.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.