Ιταλοί εργαζόμενοι πληρώθηκαν έπειτα από… κλήρωση

Ιταλοί εργαζόμενοι πληρώθηκαν έπειτα από... κλήρωση

Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα εργαζομένων ενός παιδικού σταθμού στην πόλη Πράτο της κεντρικής Ιταλίας προκειμένου η
τύχη να «αποφασίσει» ποιος θα πληρωθεί!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, αυτή ήταν η λύση που έδωσε ο διευθυντής του σχολείου, καθώς είχε στη διάθεσή του μόλις 5.000 ευρώ και έπρεπε να καταβληθούν οι μισθοί των 18 έκτακτων εκπαιδευτικών και των καθαριστριών.

Ο διευθυντής δεν μπορούσε να δώσει μόλις 277 ευρώ στον καθένα. Έτσι, αποφάσισε να προχωρήσει σε κλήρωση. Κερδισμένοι της κλήρωσης ήταν4 εκπαιδευτικοί και μία καθαρίστρια, οι οποίοι κέρδισαν τους μισθούς τους! Οι υπόλοιποι πρέπει να περιμένουν τον προϋπολογισμό του 2014 για να μπορέσουν να λάβουν τον οφειλόμενο μισθό του Δεκεμβρίου.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση, θεωρώντας την ενδεικτική της ιδιαίτερα δύσκολης φάσης που περνά η ιταλική δημόσια εκπαίδευση.

Τονίζεται ότι η περίπτωση του Πράτο δεν είναι η μοναδική: τα ταμεία είναι άδεια και σε πολλά άλλα σχολικά ιδρύματα της χώρας. Σε κάποιες περιπτώσεις η τοπική αυτοδιοίκηση προσπάθησε να δανείσει προσωρινά τα δημόσια σχολικά ιδρύματα.

«Εδώ και τρεις μήνες το υπουργείο Παιδείας δεν προχωρεί στη χρηματοδότηση εκατοντάδων σχολείων. Στις περιπτώσεις εκείνες που χρειάσθηκε να κληθούν να δουλέψουν αρκετοί έκτακτοι και αναπληρωματικοί καθηγητές, τώρα δεν μπορούν να γίνουν οι πληρωμές», δηλώνει ο Αλεσάντρο Ριτσέλο, της ιταλικής συνδικαλιστικής οργάνωσης Uil.

Πηγή: newsbeast.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.