Κάνουν τάματα για να βρουν δουλειά!

Κάνουν τάματα για να βρουν δουλειά!Σε μάγους αγίους και ψευδοπροφήτες καταφεύγουν πλέον οι απελπισμένοι Έλληνες για να βρουν μια δουλειά. Η κρίση «ανάστησε» τους επιτήδειους που χρόνια τώρα κάνουν εμπόριο ελπίδας και γέμισε τα γραφεία του με ανθρώπους που προσδοκούν ένα θαύμα που θα αλλάξει τη ζωή τους.

Η περιβόητη «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω», ο μαύρος μάγος της Κυψέλης και η Ελένη των δυτικών προαστείων, «Helen», όπως είναι το παρατσούκλι της, είναι, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, τρεις μόνο από εκείνους που υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας με τη βοήθεια θεών και πνευμάτων.

Η δράση της «Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω» είναι γνωστή από τη δεκαετία του ’70. Εξαφανίστηκε τη δεκαετία του 2000 όταν έπειτα από βροχή μηνύσεων για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 21 ατόμων σε βαθμό κακουργήματος γλίτωσε τη φυλακή καθώς κέρδισε τη δίκη και αθωώθηκε στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας.

Ωστόσο, οι άνθρωποι γύρω της κάνουν χρυσές δουλειές, περιφέροντάς την στους πιστούς και ερμηνεύοντας τους ακατάληπτους ήχους που βγαίνουν από το στόμα της, καθώς η ίδια βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι έπειτα από απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια και δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.

Εκτός όμως από την «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω», υπάρχει στους Αγίους Αναργύρους μια ηλικιωμένη γυναίκα, ονόματι Helen, η οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να βρει δουλειά σε όποιον της το ζητήσει, αντί χρηματικής αμοιβής φυσικά. «Τι ψυχή έχουν 50 ευρώ αν εγώ σου φτιάξω τη ζωή»; φέρεται να λέει στους πελάτες, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες έχει αυξηθεί ο τζίρος της τον τελευταίο χρόνο κατά 70%.

Αλλά και στην Κυψέλη, οι κάτοικοι μιλούν για τον αφρικανικής καταγωγής μάγο που δίνει λύσεις σε επαγγελματικά αλλά και σεξουαλικά προβλήματα.

Ο «Touray», όπως είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο ανακατεύει μια χούφτα κοχύλια μαζί με κέρματα και ζητάει από τον πελάτη να βάλει την παλάμη του πάνω σε ένα χαρτί. Μετά αρχίζει τις προσευχές από μέσα του. Αφού περιμένεις πέντε με δέκα λεπτά, σε ενημερώνει πως όλα θα πάνε καλά και πως θα βρεις δουλειά.
Για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα προτείνει και τη αγορά ενός αυτοσχέδιου κολιέ αντί 800 ευρώ. Μάλιστα κάνει και διευκολύνσεις καθώς ο πελάτης μπορεί να καταβάλει το ποσό σε δύο δόσεις.

newsbeast.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.