Καρατόμηση Σταυρίδη με απόφαση Στουρνάρα

Παρελθόν αποτελεί από το ΤΑΙΠΕΔ ο Στέλιος Σταυρίδης που υπέβαλε και τυπικά την παραίτησή του. Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της Κυριακής, ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία γνωστοποιείτο ότι ο Γιάννης Στουρνάρας ζητούσε την παραίτησή του.

Η καρατόμηση του μέχρι σήμερα επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ήλθε ύστερα από τη δημοσιοποίηση του γεγονότος ότι ο κ. Σταυρίδης, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για μεταβίβαση ποσοστού του ΟΠΑΠ στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, επέστρεψε στην Κεφαλονιά (όπου παραθέριζε) με το αεροσκάφος του επιχειρηματία.

Φωτογραφίες από την «επίμαχη» μετάβαση του κ. Σταυρίδη στην Κεφαλονιά δημοσίευσαν τοπικά Μέσα (Ημερήσιος) στις 13 Αυγούστου ενώ σχετική δημοσίευση υπήρξε σήμερα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο ίδιος ο κ. Σταυρίδης αιτιολόγησε την απο κοινού μετάβασή του ως εξής:

«Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επομένη τα ξημερώματα με μια πτήση που είχε στις 05:20, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μια ημέρα».

Στην ολιγόλογη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται: «O υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη».

Στην δήλωση παραίτησής του ο κ. Σταυρίδης σημειώνει: «Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων».

Πηγή: Ethnos.gr 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.