Κινούνται νομικά εναντίον της ΔΤ

tvtv Αυτό είναι το νέο λογότυπο της ΕΡΤ που ονομάστηκε ΕΔΤ Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από δημιουργούς ταινιών και σειρών για την προβολή των έργων τους μέσα από τη ΔΤ. Σε ανακοίνωσή τους μάλιστα η σκηνοθέτις Κλεώνη Φλέσσα και ο μουσικός Ηρακλής Πασχαλίδης προειδοποιούν τους υπεύθυνους πως θα κινηθούν νομικά για την χωρίς άδεια προβολή της σειράς τους.

Συγκεκριμένη η ανακοίνωσή τους, αναφέρει ότι: «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η σειρά ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΒΟΥΡΑΣ που υπογράψαμε ως σκηνοθέτις και μουσικός αντίστοιχα το 1986 για την ΕΡΤ, παίχτηκε παράνομα και με πλήρη άγνοιά μας στο κανάλι (Ε)ΔΤ.
Η ενέργεια αυτή είναι πλήρως αντίθετη με τη νομοθεσία των πνευματικών δικαιωμάτων την οποία γνωρίζουν οι αρμόδιοι και κάθε παραβίαση της συνιστά βεβαίως αδίκημα.
Σαν δημιουργοί τόσο εγώ η Κλεώνη Φλέσσα, σκηνοθέτις, όσο και ο Ηρακλής Πασχαλίδης, μουσικός της σειράς, έχουμε νομικό και ηθικό δικαίωμα να αποφασίζουμε την συγκατάθεσή μας για το πού, πότε και πώς θα παρουσιαστεί η δουλειά μας.
Διαμαρτυρόμαστε γι αυτήν την προσβολή του έργου και της προσωπικότητάς μας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας».
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου αρκετοί δημιουργοί θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική του εμπάργκο στη ΔΤ σε ό,τι έχει να κάνει με έργα τους που έχουν προβληθεί από την ΕΡΤ και τα οποία η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τώρα στο πρόγραμμα της ΔΤ.

Πηγή: newsit.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.