Κρήτη: ”Έξω οι Έλληνες από την Κρήτη”! Φαντάζεστε να χρειάζεστε βίζα εσείς που πηγαινοέρχεστε στην Κρήτη;

 Αυτός είναι ο τίτλος σελίδας που δημιουργήθηκε στις 9 Μαϊου στο Facebook και η οποία μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 64 like από… επικίνδυνα ανιστόρητους ανθρώπους!

Το πρώτο πράγμα που διαβάζει κανείς μπαίνοντας στο προφίλ της σελίδας είναι μια γνωστή μαντινάδα: “Θέλω να ζω ανεξάρτητος, μόνο με νόμους Κρήτης, να μη λογούμε Έλληνας, μα κρητικός πολίτης”.

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από κρητικούς που έκαναν περήφανη την Κρήτη, όπως ο Βενιζέλος και ο Καζαντζάκης προσπαθούν να στηρίξουν επιχειρήματα περί ανεξαρτησίας του νησιού και περί “ιδιαιτερότητας της κρητικής φυλής”. 
Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι μια ακόμα σελίδα που μιλά για την “Ανεξαρτησία της Κρήτης” και που κατά καιρούς ανάλογες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Στο τέλος του προφίλ όμως φαίνεται ότι η σελίδα έχει βρει συμπαραστάτες από ένα γκρουπ που ονειρεύονται την “απελευθερωση” της Ανατολικής Θράκης και την έναρξη της διαδικασίας για την εδαφική ανταλλαγή (!) με απαραίτητο όρο την αναβίωση Κρητικής Πολιτείας.

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

“Ενημερώνουμε τους φίλους (και ας έχουμε διαφορές με αυτούς) Κρητικούς οτι πολύ σύντομα θα προβληθούν τα πρώτα γκρούπ με τα αξιωματά μας για την εδαφική ανταλλαγή. Ετοιμάζονται τα πρώτα 6 γκρουπ. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε ιερό σκοπό και θα νικήσουμε απο αυτή την ιστορία. Είμαστε οι απόγονοι του Νικηφόρου Φωκά οι απόγονοι αρχόντων Ελλήνων του Βυζαντίου, απόγονοι Φαναριωτών και το όνειρο μας θα γίνει πραγματικότητα”.

Πηγή: Newsit.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.