Κρατούμενοι κατατρόπωσαν φοιτητές του Harvard σε διαγωνισμό ρητορικής [Photos]

pr1Τελικά η φυλακή δεν μπορεί να βάλει ‘φρένο’ στη ζωή όλων των ανθρώπων, ακόμα κι αν αυτοί έχουν διαπράξει βίαια εγκλήματα!

Τρεις φοιτητές του Harvard έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό ρητορικής και έχασαν από τρεις κρατούμενους σε φυλακή της Νέας Υόρκης που έχουν καταδικαστεί για βίαια εγκλήματα. Απόδειξη ότι η φυλακή μπορεί να μην είναι το τέλος για μερικούς ανθρώπους.

Οι εν λόγω κρατούμενοι, συμμετέχουν στο Bard Prison Initiative, μια πρωτοβουλία για έγκλειστους που επιθυμούν να λάβουν εκπαίδευση κολεγιακού επιπέδου μέσα στη φυλακή.

Παρόλο που μέσα στη φυλακή ‘Eastern New York Correctional Facility’ όπου κρατούνται δεν τους επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν το ίντερνετ, συνεπώς δεν είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω διαδικτύου για να προετοιμαστούν για τον διαγωνισμό, οι αντίπαλοί τους από το Harvard είπαν ως ήταν εξαιρετικά καλά προετοιμασμένοι.

Η κριτής Mary Nugent έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απόδοση την ομάδας των κρατουμένων. “Η ακαδημαϊκές τους ικανότητες είναι πραγματικά εντυπωσιακές” τόνισε. “Εύκολα υποθέτει κανείς ότι ένας κρατούμενος δεν έχει καμία αξία. Αυτή η ομάδα κρατουμένων από τη Νέα Υόρκη απέδειξε το ακριβώς αντίθετο”, πρόσθεσε.

“Μας δόθηκε μια τεράστια ευκαιρία να σπουδάσουμε μέσα στη φυλακή και να πιστέψουμε ξανά στοςυ εαυτούς μας” είπε ο 31χρονος Carlos Polanco, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία.

Η εν λόγω ομάδα έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε debate το 2014 στο West Point της Νέας Υόρκης οπότε και νίκησε την ομάδα της Αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας.

Με πληροφορίες από Wall Street JournalRingoffire

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.