Λύσεις για το τσιμπολόγημα του στρες

Άγχος στο γραφείο. Πρώτη κίνηση;
Το συρτάρι που έχει τσιπς ή το ψυγείο που είναι οι σοκολάτες.
Πολύ απλά, το τσιμπολόγημα του στρες που μπορεί να καταστρέψει τη σιλουέτα, να οδηγήσει σε ενοχές και μετά να καταφύγει κανείς πάλι στα γλυκά για να ξεπεράσει τα αρνητικά συναισθήματα.
Υπάρχει όμως τρόπος για να βγει κανείς από αυτό το φαύλο κύκλο. Πέντε μικρά τρικ για να σταματήσει- ή καλύτερα να τροποποιήσει- ο καθένας το τσιμπολόγημα του άγχους.

Το σωτήριο μανταρίνι
Σε φάσεις υπογλυκαιμίας, άλλοθι για να καταβροχθίσει κανείς κάτι σοκολατένιο, το συγκεκριμένο φρούτο δίνει τη λύση. Εχει περίπου 50 θερμίδες, καλύπτει την ανάγκη για κάτι γλυκό αλλά είναι και χαλαρωτικό. Η διαδικασία του ξεφλουδίσματος και το έντονο άρωμα φέρνει ηρεμία, ενώ το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C σημαίνει πως θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα που είναι «ανοχύρωτο» σε περιόδους έντονης πίεσης.

Τα μαγικά φιστίκια
Είναι η καλύτερη εναλλακτική για όσους αρέσκονται να τσιμπολογούν αλμυρά σνακ, όπως τα θανατηφόρα για τη σιλουέτα τσιπς. Τα φιστίκια έχουν λίγες θερμίδες, καλά λίπη, και φυτικές ίνες που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου. Το κέλυφος επίσης βοηθά, καθώς κρατά απασχολημένο τον πεινασμένο.

Προτιμήστε τα κόκκινα σκεύη
Το κόκκινο στέλνει δυνατά μηνύματα στον εγκέφαλο. Το γεύμα σε κόκκινα πιάτα ή ένα σήμα του ίδιου χρώματος στο ψυγείο θα βοηθήσει.

Βάλτε ένα χεράκι, το λάθος όμως
Ακούγεται απλό, αλλά βοηθάει. Αν οι δεξιόχειρες πιάσουν το πιρούνι με το αριστερό για να φάνε, η σχετική κίνηση γίνεται πιο αργά και έτσι προσέχουν περισσότερο το φαγητό που τρώνε και κυρίως την ποσότητά του.

Ρίξτε τους ρυθμούς πίνοντας τσάι
Σε καταστάσεις άγχους ανεβαίνει η κορτιζόλη, που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Κλειδί είναι η μείωση της συγκεκριμένης ορμόνης. Μία κούπα μαύρου τσαγιού είναι ένας καλός τρόπος για να το πετύχει κανείς.

Πηγή: i-diadromi.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.