Με ονόματα από την υπηρεσιακή κυβέρνηση αρχίζει η νέα συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Με ονόματα από την υπηρεσιακή κυβέρνηση αρχίζει η νέα συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΜε τα ονόματα του Γιώργου Χουλιαράκη και του Γιάννη Μουζάλα αρχίζει η συγκρότηση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Δεύτερη εντολή στον Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες προέκυψε από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, με τους δυο εταίρους να εξετάζουν σοβαρά τη χρήση προσώπων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η νέα συμπολίτευση θα αριθμεί 155 βουλευτές και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα. Το μεσημέρι, περίπου στις 13:00, ο κ. Τσίπρας θα έχει κομματική συνεδρίαση, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον κ. Καμμένο, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος.

Ο κ. Τσίπρας θα ορκιστεί απόψε στις 20:00 το βράδυ. Η ορκωμοσία του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να λάβει χώρα αύριο Τρίτη.

Το νέο σχήμα θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργείο υλοποίησης του Μνημονίου, όπως έγινε και στην Πορτογαλία. Επικρατέστερος υποψήφιος για το χαρτοφυλάκιο είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη των εταίρων κατά τη διάρκεια των τεχνικών διαπραγματεύσεων και υπηρέτησε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ως υπουργός Οικονομικών.

Στη νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι θα παραμείνει ως υπουργός αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος επίσης υπηρέτησε στο υπηρεσιακό σχήμα.

Η νέα κυβέρνηση είναι μεν αυστηρά δικομματική, όμως φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει καλές σχέσεις και ενδεχομένως συνεργασίες με δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Πηγή:  skai.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.