Μισό εκατομμύριο παίρνει ηλικιωμένη επειδή την έβρισαν μαθητές

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Mb2NUpjLlZk]

Μισό εκατομμύριο παίρνει ηλικιωμένη επειδή την έβρισαν μαθητές

Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε μέσω ιστοσελίδας για μια Αμερικανίδα συνοδό σε σχολικό λεωφορείο, την οποία προσέβαλαν και έβρισαν έφηβοι μαθητές, ξεπέρασε τα 500.000 δολάρια σήμερα, εκατό φορές υψηλότερο από τον αναμενόμενο στόχο.

Αρχικά η συγκέντρωση των χρημάτων ξεκίνησε στην ιστοσελίδα indiegogo για να μαζευτούν 5.000 δολάρια, και να προσφερθούν διακοπές στην Κάρεν Κλάιν, 68 ετών, μετά το περιστατικό που συνέβη την Δευτέρα σε ένα σχολικό λεωφορείο στην πόλη Γκρις (πολιτεία της Νέας Υόρκης βόρειο-ανατολικά).

Οι βρισιές που εκστομίστηκαν, από τέσσερις μαθητές 12 έως 13 ετών, διήρκεσαν περίπου δέκα λεπτά. Καταγράφηκαν με ένα κινητό τηλέφωνο, και δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη το βράδυ στο YouTube.

Η παρενόχληση είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη παρακολουθήσει το βίντεο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα έγινε άμεσα διάσημη, και έδωσε συνεντεύξεις σε πολλά σημαντικά τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ.

Στον indiegogo, 23.000 άνθρωποι έχουν δωρίσει κάποιο χρηματικό ποσό μέχρι σήμερα, ενώ πάνω από 210.000 έχουν σχολιάσει επί του θέματος. Μερικοί ήταν πρόθυμοι να παράσχουν την υποστήριξή τους στην ηλικιωμένη γυναίκα, άλλοι, όπως κάποια Ερικα, κατήγγειλαν την “επιδημία” της παρενόχλησης, ενώ κάποιοι περισσότερο σκεπτικιστές αναρωτιόνται αν αυτό δεν ήταν μια διαφημιστική εκστρατεία για την ιστοσελίδα αυτή.

Στο βίντεο, βλέπουμε την Κάρεν Κλάιν να κάθεται στο λεωφορείο προσπαθώντας να αγνοήσει τους μαθητές που την αποκαλούν “χοντρέλα” και “ελεφαντίνα” κοροϊδεύοντας την εμφάνιση και το χτένισμα της. Ένας από αυτούς είπε ακόμη ότι θέλει να “κατουρήσει στην πόρτα της”. Παρακινώντας ο ένας τον άλλο, γέλασαν όταν τους είπε ότι πληγώθηκε από τα λόγια τους.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, που αισθανόταν άβολα, απέφυγε να τους απαντήσει. Ποτέ δεν ύψωσε τη φωνή της για να τους ζητήσει να σταματήσουν.

Αυτή η γιαγιά με τα οκτώ εγγόνια, δεν ανέφερε το περιστατικό και δήλωσε στο NBC ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που την είχαν κακομεταχειριστεί με τέτοιον τρόπο.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου στην Γκρις είπαν ότι θα επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στους τέσσερις μαθητές. Έχουν όμως ήδη τιμωρηθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς αντιμετωπίζουν πλέον απειλές κατά της ζωής τους, ανακοίνωσε η αστυνομία, αφότου οι ταυτότητες και οι αριθμοί των τηλεφώνων τους δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο.

Η αστυνομία κατάσχεσε τα κινητά τους τηλέφωνα. Ένα από αυτά περιείχε 700 απειλητικά μηνύματα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.