Μύθος τελικά η αγορά ελληνικών νησιών από Μπραντζελίνα, Μπάφετ και Ντεπ!

523133342-13334.74047741-6585-4689-89d2-420c9c85c815.17e5714b6ae74eb20edba678c0ffb002
Η ψεύτικη αγοραπωλησία αποκαλύφθηκε αφού ο πολυεκατομμυριούχος Μπάφετ διέψευσε την αγορά του Αγ.Θωμά στον Αργοσαρωνικό – Τώρα οι υπεύθυνοι της εταιρείας Proto Group κάνουν λόγο για κοινωνικό… πείραμα και υποστηρίζουν πως χάρη σε εκείνους η Ελλάδα έγινε το κέντρο του επιχειρηματικού κόσμου!

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση πως ο Τζόνι Ντέπ, η Ατζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ και ο Γουόρεν Μπάφετ, αγόρασαν ελληνικά νησιά. Ο επιχειρηματικός κόσμος έστρεψε το βλέμμα του στη χώρα μας, την ώρα που μεσίτες, αλλά και ιδιοκτήτες έψαχναν να βρουν τους …αγοραστές.

Η αμφιλεγόμενη ιταλική μεσιτική εταιρεία που δημοσιοποίησε στον Τύπο τις ειδήσεις αυτές, έρχεται σήμερα και αντί να ζητήσει συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε κάνει λόγο για ένα κοινωνικό «πείραμα» που έκανε για να δει τις αντιδράσεις επενδυτών αλλά και για να δείξουν πόσο εύκολο είναι να «χειραγωγήσουν τα πολιτικά και οικονομικά μέσα», όπως αναφέρουν στο κείμενο που έστειλαν στο protothema.gr.

Οι απίθανοι τύποι-υπέυθυνοι της εταιρείας Proto Group Ltd, αναφέρουν πως χάρη σε εκείνους μέσα σε λίγες ημέρες η Ελλάδα έγινε το κέντρο του επιχειρηματικού κόσμου και πολλοί επενδυτές έμαθαν πώς να επενδύσουν στη χώρα μας. Συνεχίζοντας στο κείμενό τους υποστηρίζουν πως τώρα οι ξένοι επενδυτές θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και έτσι θα ξεκινήσουν και πάλι οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σκοπός της εταιρείας ήταν να αποδείξει πως δεν χρειάζεται χρόνος για να επανεκκινήσεις μια χώρα από την ύφεση και την πολιτική αστάθεια αλλά τρόπος, ακόμη και αν αυτός ο τρόπος βασίζεται στο ψέμα και στην απάτη.

Όσον αφορά τον κ. Γουόρεν Μπάφετ οι απίθανοι τύποι της Proto Group Ltd, υποστηρίζουν πως μπορεί να μην έχει αγοράσει κάποιο ελληνικό νησί ωστόσο χρησιμοποίησαν το όνομά του γιατί είναι ένας από τους πιο διάσημους επενδυτές στον κόσμο. Μάλιστα, προτρέπουν πως εάν πρέπει κάποιο να κάνει κάτι παρόμοιο με εκείνους καλό είναι να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο σημαντικό όνομα.

Λίγα 24ωρα πριν ο υπεύθυνος του γραφείου του κ. Μπάφετ είχε διαψεύσει την είδηση της αγοράς του νησιού Άγιος Θωμάς στην Ελλάδα, ενώ η εταιρεία επέμενε πως η αγορά είχε γίνει.

Το χρονικό της απάτης

Πριν από μερικές ημέρες ο Ιταλός Αλεσάντρο Πρότο με ανακοίνωση της εταιρείας του Proto Group Ltd ανακοίνωνε την πώληση του νησιού Στρογγυλή στον Τζόνι Ντέπ αντί 4,2 εκατομμυρίων ευρω. Ένας από τους ιδιοκτήτες του νησιού αλλά και ο δήμαρχος της Πάτμου δήλωσαν άγνοια για το θέμα. Το περασμένο Σάββατο έρχεται νέο «χτύπημα» από την εταιρεία η οποία με δελτίο Τύπου ενημέρωνε χιλιάδες δημοσιογράφους πως ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε προς 15 εκατομμύρια ευρώ το νησάκι Άγιος Θωμάς απέναντι από την Αίγινα, είδηση η οποία διαψεύστηκε, όπως προαναφέραμε πιο πάνω από το γραφείο του Αμερικανού μεγιστάνα.

Η απάτη ολοκληρώθηκε σήμερα με ανακοίνωση της εταιρείας πως όλες οι αγοραπωλησίες ήταν ένα απλό πείραμα για το πώς μπορεί κανείς, χρησιμοποιώντας ονόματα διάσημων ατόμων του Χόλυγουντ αλλά και του παγκόσμιου επιχειρείν, μπορεί να επανεκκινήσει τις επενδύσεις σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την ύφεση.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες ο Αλεσάντρο Πρότο δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί ψευδές ειδήσεις. Πριν από καιρό το όνομα της Proto μπλέχτηκε στην ενδεχόμενη πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πάρμα είδηση που διαψεύστηκε μέσα σε λίγα 24ωρα. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ο 41χρονος ιδιοκτήτης της Proto Group Ltd είχε πριν από δυο χρόνια μπλεξίματα με το νόμο όταν και συνελήφθη ύστερα από καταγγελία της εθνικής επιτροπής για τον έλεγχο του Χρηματιστηρίου της Ιταλίας (Consob) για διασπορά ψευδών ειδήσεων και χειραγώγηση της αγοράς. Στον ίδιο και στις εταιρίες του επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο ύψους 4.500.000 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.