Νέο δορυφορικό κανάλι ειδήσεων όπου εργάζονται μόνο γυναίκες φορώντας πέπλα και ντυμένες στα μαύρα από την κορυφή μέχρι τα νύχια με πλήρη ισλαμική ενδυμασία

Ειδήσεις με νικάμπ από το Maria TV!

Φορώντας πέπλα και ντυμένες στα μαύρα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, οι γυναίκες είναι τα σύμβολα της πολιτιστικής επανάστασης της Αιγύπτου. Είναι οι υπάλληλοι του Maria TV, ενός  νέου δορυφορικού καναλιού ειδήσεων το οποίο ανήκει σε άνδρα αλλά εργάζονται μόνο γυναίκες και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να φορούν την πλήρη ισλαμική ενδυμασία, την λεγόμενη νικάμπ. Οι άνδρες έχουν απαγορευθεί πλήρως από το σταθμό και όλο το προσωπικό μπροστά και πίσω από τις κάμερες είναι γυναίκες.

Το κανάλι στεγάζεται σε ένα μικρό διαμέρισμα σε εργατική συνοικία του Καΐρου, θα μεταδίδει πρόγραμμα 6 ώρες την ημέρα στο δορυφορικό κανάλι al-Ummah, έναν θρησκευτικό σταθμό που διοικούν υπερορθόδοξοι ισλαμιστές.

Διευθύντρια του Maria TV είναι η Ελ-Σέικχα Σαφάα Ρεφάι η οποία υποστηρίζει ότι η ύπαρξη του καναλιού δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η χώρα μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ. Για το θέμα της παρουσίασης των ειδήσεων με νικάμπ πρόσθεσε: «Μου έχουν πει ότι δεν θα λειτουργούσε λόγω της γλώσσας του σώματος. Λοιπόν, ο τόνος της φωνής μου μπορεί να μεταδώσει τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μου».

Σημείωσε επίσης πως ελπίζει ότι η εμφάνιση των γυναικών στην τηλεόραση με την πλήρη ισλαμική ενδυμασία θα μπορούσε να δείξει στους ανθρώπους «ότι υπάρχουν επιτυχημένες γυναίκες που φορούν νικάμπ».

Το κανάλι πήρε το όνομα του από μια Κόπτισα χριστιανή γυναίκα που ήταν παντρεμένη με τον Προφήτη Μωάμεθ.

Πηγή:  protothema.gr 

Share

2 Comments

  1. Θα είναι ενδιαφέρουσα πάντως η παρακουλούθηση ειδήσεων από ένα δορυφορικό κανάλι με τις παρουσιάστριες να έχουν τέτοια αμφίεση, τη στιγμή που είχαμε συνηθίσει διαφορετικά πράγματα από τις εδώ παρουσιάστριες. Ίσως, αυτή η διαφορετικότητα να είναι και η “ομορφιά” στην παρακολούθηση δορυφορικών καναλιών.

  2. Ναι, συμφωνούμε απόλυτα, το καινούριο ως γνωστόν είναι το καλά ξεχασμένο παλιό. Έτσι εισάγοντας την αξιοπρεπή τηλεόραση (έστω και για λόγους θρησκείας) επανέρχονται ουσιαστικά στην αρχική μορφή της ενημέρωσης. Εξάλλου όταν επιδιώκει κανείς μια προσέγγιση που δε στοχεύει στα νούμερα τηλεθέασης με ευτελή τρόπο ο τηλεθεατής έχει περισσότερες ελπίδες να δει κάτι το ουσιαστικό. Επίσης θα θέλαμε να σχολιάσουμε και το παρήγορο της δικής σας σύμφωνης άποψης γιατί το αναμενόμενο θα ήταν ένας άντρας (ρηχός) να δυσαρεστηθεί από μια τέτοια καινοτομία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.