Νέο iPhone 6s : Βγάζουν στο φτερό 250 ευρώ από την μεταπώληση του

Νέο iPhone 6s : Βγάζουν στο φτερό 250 ευρώ από την μεταπώληση τουΗ έναρξη πωλήσεων του νέου iPhone στην αγορά του Χονγκ Κονγκ δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες ηλεκτρονικούς «μαυραγορίτες» να βγάλουν ένα παραπάνω από καλό μεροκάματο

Το φαινόμενο παρατηρείται κάθε φορά που εμφανίζεται ένα νέο προϊόν της Apple με πιο σημαντικό βεβαίως το iPhone. 

Έτσι και αυτή τη φορά, οι πρώτοι που έτρεξαν να προμηθευτούν το νέο τηλέφωνο της εταιρίας, είναι οι… συνήθεις ύποπτοι. Αφού προηγουμένως έχουν ξενυχτήσει έξω από ένα κατάστημα της Apple, αγοράζουν τα πρώτα κομμάτια. Και τα πωλούν αμέσως, καθώς το… χρηματιστήριο του μαύρου εμπορίου αλλάζει λεπτό με το λεπτό.

Όπως αναφέρει ένας από τους τακτικούς μαυραγορίτες του iPhone, αυτή τη φορά ήταν ο πρώτος που κατάφερε να αγοράσει ένα iPhone Plus 6s, των 128 GB και με ροζ χρυσό χρώμα. Βγαίνοντας από το μαγαζί, λίγα μέτρα πιο κάτω, κατάφερε να το πουλήσει στα 1.290 δολάρια, κερδίζοντας αμέσως 250 δολάρια.

Κάτι που έκανε και με άλλες τρεις συσκευές, βγάζοντας έτσι ένα πολύ καλό μηνιάτικο για τα δεδομένα της περιοχής (και του κόπου που κατέβαλε). Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει ότι προτιμά να αγοράζει το τηλέφωνο από το κατάστημα της Apple (και όχι από κάποια εταιρία τηλεφωνίας) καθώς μπορεί να διατηρεί έτσι την συσκευασία του, και να ανεβάζει ακόμα περισσότερο την τιμή του.

Η μαύρη αγορά iPhone που ανθεί στο Χονγκ Κονγκ ανθεί από το γεγονός ότι η Κίνα προσθέτει έξτρα φόρους σε εισαγόμενα προϊόντα. Έτσι ένα iPhone στην Κίνα κοστίζει από 15 έως 20% πιο πάνω, γι’ αυτό οι παράνομοι πωλητές κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσουν από τον ονομαζόμενο και «Φόρο της Apple».

Οι Κινέζοι από την άλλη πλευρά της συνοριακής διάβασης με την πόλη Shenzhen κάνουν τα πάντα για να μπορέσουν να κρύψουν το τηλέφωνο, εφευρίσκοντας απίστευτους τρόπους για να μπορέσουν να τα περάσουν στην χώρα κάτω από τα μάτια της αστυνομίας.

Πάντως όπως προκύπτει από αυτή την ιδιότυπη μαύρη αγορά του Χονγκ Κονγκ, και τις παραγγελίες που έχουν λάβει οι μαυραγορίτες από το εσωτερικό της Κίνας, το νέο iPhone θα είναι μεγάλη επιτυχία. Και όπως όλα δείχνουν, εκείνο που θα ξεχωρίσει και θα πάρει και το υψηλότερο αντίτιμο είναι εκείνο με το ροζ χρυσό διάκοσμο.

Παρ’ όλα αυτά, οι μαυραγορίτες λένε ότι η περσινή ασύλληπτη επιτυχία του πρώτου iPhone 6 δεν πρόκειται να έχει επανάληψη στην ιστορία των προϊόντων της εταιρίας.

[facebox]

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.