«Ναι» σε 2.136 προσλήψεις στο δημόσιο από το ΣτΕ. Δείτε ποιοι προσλαμβάνονται

«Ναι» σε 2.136 προσλήψεις στο δημόσιο από το ΣτΕ

Ποιοι προσλαμβάνονται

«Ναι» σε 2.136 προσλήψεις στον Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, εκ των οποίων οι 1.095 είναι συμβασιούχων, είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Παράλληλα η αρμόδια Επιτροπή άναψε το πράσινο φως και για έξι μετακινήσεις προσωπικού αλλά και μια απόσπαση.

Η Επιτροπή του ΣτΕ αποφάσισε να εξαιρέσει τις εν λόγω προσλήψεις από τη σχετική απαγόρευση που προβλέπεται λόγω εκλογών. Έτσι, όπως έχει δικαίωμα από το νόμο , έκρινε πως επιτρέπονται οι συγκεκριμένες προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές λόγω έκτακτων και άλλων αναγκών. Την ίδια ώρα στο ΣτΕ εκκρεμούν προς εξέταση από την αρμόδια επιτροπή και άλλα αιτήματα για προσλήψεις από διάφορους φορείς

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Στο υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκε η πρόσληψη 890 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη 28 ωρομισθίων εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, από το ΣτΕ εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 123 ατόμων, οι οποίες κατά κανόνα είναι σε Δήμους.
Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις που έγιναν στους Δήμους έχουν ως εξής:

Παπάγου- Χολαργού, έξι άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι και διοικητικός υπάλληλος,

Αγίας Παρασκευής, δύο υπάλληλοι,

Χαϊδαρίου, 27 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, κ.λπ.),

Σπάτων-Αρτέμιδος, 19 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειροι και προσωπικό καθαριότητας,

Σαρωνίδας, μια βρεφονηπιοκόμος,

Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, ένα οδηγός οχήματος καθαριότητας και 13 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων,
Κοζάνης, 21 άτομα για οκτώ παιδικούς σταθμούς και
Επιδαύρου, μια βρεφονηπιοκόμος.

Ακόμη, προσλήψεις έγιναν στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης (6 άτομα που είναι κοινωνικοί λειτουργοί και νηπιαγωγοί), στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» (10 υπάλληλοι), στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών (10 άτομα που είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, βοηθός σκηνοθέτη, σκηνογράφοι, φροντιστές, μηχανικοί σκηνής και οδηγοί) και στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης (έξι άτομα που είναι βρεφονηπιοκόμοι και βοηθητικό προσωπικό).

Παράλληλα, έγιναν και 1.095 προσλήψεις συμβασιούχων (από δύο έως οκτώ μηνών).
Αναλυτικότερα, έγιναν προσλήψεις συμβασιούχων:

ΔΕΗ, 1.015 ατόμων με 8μήνες σύμβασεις εργασίας για την κάλυψη πρόσκαιρων και κατεπείγοντος χαρακτήρα αναγκών. Οι 1.015 συμβασιούχοι θα απασχοληθούν σε σχεδόν τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα λιγνιτικά κέντρα, στις τοπικές μονάδες των νησιών, κ.λπ.

Ελληνική Αστυνομία, 26 υπάλληλοι με 8μήνη σύμβαση για την Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ,

Δήμο Παγγαίου νομού Καβάλας, 17 ατόμων με 2μήνες συμβάσεις για τον τομέα της καθαριότητας (και οδηγοί),
Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, 8 εργατών γενικών καθηκόντων με 2μήνες συμβάσεις,

Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, 7 άτομα με 2μήνες συμβάσεις με ειδικότητες οδηγών και ανειδίκευτων εργατών,
ΣπηλαίοΠεράματος του Δήμου Ιωαννίνων, 7 ατόμων με 8μήνες συμβάσεις και

Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, 15 ατόμων με 4μήνες συμβάσεις ειδικοτήτων μηχανικών, χειριστών Η/Υ, νοσηλευτών και γενικών καθηκόντων.

Τέλος, εγκρίθηκαν οι μετακινήσεις τριών γιατρών και τριών υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, όπως και η απόσπαση ενός εκπαιδευτικού για το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου.

 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.