Οδοντίατρος δικαιώθηκε για την απόλυση της sexy βοηθού του

Οδοντίατρος δικαιώθηκε για την απόλυση της sexy βοηθού τουΤο Ανώτατο Δικαστήριο της Αϊόβα δικαίωσε ομόφωνα έναν οδοντίατρο για την απόλυση της βοηθού τοu επειδή ήταν «υπερβολικά ελκυστική». Αυτή ήταν η δεύτερη απόφαση που εξέδωσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση το δικαστήριο.

Τον Δεκέμβριο, το δικαστήριο, αποτελούμενο μόνο από άνδρες δικαστές, έκρινε ότι ο δρ. Τζέιμς Νάιτ δεν λειτούργησε σεξιστικά όταν απέλυσε την βοηθό του Μελίσα Νέλσον, ύστερα από δέκα χρόνια συνεργασίας, επειδή την έβρισκε υπερβολικά ελκυστική και γιατί η σύζυγός του τη θεωρούσε απειλή για τον γάμο τους.

Η Νέλσον είχε υποστηρίξει ότι δεν θα είχε απολυθεί αν ήταν άνδρας και η δικηγόρος της, Πέιτζ Φίντλερ, υποστήριξε, ζητώντας και δεύτερη ακροαματική διαδικασία, ότι η δικαστική απόφαση συνιστά πλήγμα για την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Στο τέλος Ιουνίου, οι δικαστές αποφάσισαν να επανεξετάσουν την υπόθεση.

Ο Νάιτ προσέλαβε την Νέλσον το 1999 και σε πολλές περιπτώσεις κατά τον ενάμιση χρόνο πριν την απόλυσή της, στις αρχές του 2010, της εξέφρασε παράπονα ότι τα ρούχα της ήταν υπερβολικά στενά, αποκαλυπτικά και προκλητικά, αναφέρεται στην απόφαση. Η ίδια αρνείται ότι ντυνόταν κατ’ αυτό τον τρόπο.

Ο Νέλσον και η Νάιτ ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα το 2009, σύμφωνα με τη δικογραφία. Τα περισσότερα σχετίζονταν με τη δουλειά, αλλά υπήρχαν και κάποια πιο προσωπικά, περιλαμβανομένου ενός στο οποίο ο Νάιτ την ρωτούσε πόσο συχνά έχει οργασμό. Εκείνη, σύμφωνα με τη δικογραφία, δεν απάντησε στο συγκεκριμένο μήνυμα.

Στο τέλος του 2009, η σύζυγος του Νάιτ, Τζιν, πληροφορήθηκε ότι εκείνος αντάλλασσε μηνύματα με την Νέλσον όταν βρισκόταν σε διακοπές με τα παιδιά τους και επέμεινε να την απολύσει λέγοντας ότι «συνιστά απειλή για τον γάμο μας».

Όταν την απέλυσε, ο Νάιτ της διάβασε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι ως έναν βαθμό η σχέση τους προκαλούσε προβλήματα στις οικογένειες και των δύο.

Πηγή: news.in.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.