Οι Έλληνες αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, απαισιόδοξοι με τα πορτοφόλια τους

Αισιόδοξοι με τα δημόσια ταμεία αλλά... απαισιόδοξοι με τα πορτοφόλια τους οι Έλληνες!

Αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά απαισιόδοξοι για την δική τους τσέπη δηλώνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με την τέταρτη ποσοτική έρευνα για το έτος 2013 με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται από την εταιρία ALCO.

Είναι η πρώτη φορά από τη διενέργεια του Βαρομέτρου του ΕΒΕΑ, που παρατηρείται μείωση του κλίματος απαισιοδοξίας κάτω από τις 70 μονάδες, στις 68 (από 70 που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση).

Δύο μονάδες αυξάνεται αντίστοιχα, στο 18% από 16% ο Δείκτης Αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας.

Στο δεύτερο πάγιο ερώτημα που τίθεται και σχετίζεται με την πορεία των προσωπικών οικονομικών των πολιτών, το ποσοστό απαισιοδοξίας αυξήθηκε στο 74%, από 73% στο προηγούμενο Βαρόμετρο.

Στην ερώτηση γιατί οι καταθέτες νιώθουν ακόμη ανασφάλεια και δεν «επιστρέφουν» τα λεφτά τους στην Ελλάδα, το 43% δήλωσε τη δυσπιστία του για την πορεία της οικονομίας, το 27% εξέφρασε φόβους πολιτικής αστάθειας, ενώ μόλις ένα 19% εξέφρασε τους φόβους του για «κούρεμα» καταθέσεων, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου.

Ερωτώμενοι για το εάν η επίτευξη του περίφημου πρωτογενούς πλεονάσματος δεν θα φέρει νέα μέτρα, 5 στους 10 (50%) απάντησαν αρνητικά, ότι δηλαδή είναι μονόδρομος τα νέα μέτρα, το 32% θετικά, ενώ ένα 22% επέλεξε να μην απαντήσει!!!

Τέλος, στην ερώτηση αν απαιτείται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για πλήρη απελευθέρωση των καταστημάτων τις Κυριακές, το 64% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά, το 24% θετικά, ενώ ένα 12% επέλεξε να μην απαντήσει.

Πηγή Photo: commons.trincoll.edu
Πηγή: star.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.