Οι Έλληνες επένδυσαν τα ευρώ τους σε iPhone, iPad και Mac

photo_carouselΚατακόρυφη άνοδος των πωλήσεων ακριβών ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς πολλοί καταναλωτές προσπαθούν μέσω καρτών να σπρώξουν ρευστό επενδύοντας και σε είδη τεχνολογίας.

Η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών, σχετικά με την μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, υπό την απειλή ενός κουρέματος των καταθέσεων, φαίνεται να επιβεβαιώνεται στην περίπτωση των προϊόντων της Apple και άλλων ακριβών μοντέλων smartphones, tablets και υπολογιστών διαφόρων κατασκευαστών.

Στο θέμα αναφέρθηκαν πρώτα κάποια αμερικανικά sites, ακολουθώντας τη λογική ότι το κλίμα αβεβαιότητας και η απειλή απώλειας αποταμιευμένου κεφαλαίου οδηγεί τους Έλληνες καταναλωτές στην εσπευσμένη αγορά πολυτελών προϊόντων. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από μερικούς μήνες για παράδειγμα και στη Ρωσία, προτού υποτιμηθεί για ακόμα μια φορά το ρούβλι, όταν οι Μοσχοβίτες σχημάτιζαν ουρές έξω από τα Apple Stores.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αφού οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποφεύγουν για την ώρα οποιαδήποτε επίσημο σχόλιο, από το προηγούμενο Σάββατο στις 4 Ιουλίου έχουν ανέβει κατακόρυφα οι πωλήσεις ακριβών ηλεκτρονικών προϊόντων, καθώς πολλοί καταναλωτές προσπαθούν μέσω καρτών (πιστωτικών και χρεωστικών) να σπρώξουν ρευστό επενδύοντας και σε είδη τεχνολογίας.

Όπως λένε ορισμένοι πωλητές, εκεί που κάποιος σκεφτόταν να αγοράσει έναν φορητό υπολογιστή των 500 ευρώ, επιλέγει χωρίς πολύ συζήτηση ένα άλλο μοντέλο διπλάσιας και τριπλάσιας αξίας, φοβούμενος ότι σε λίγες ημέρες θα έχει χάσει τα χρήματά του. Στην περίπτωση αυτή και όταν οι αξίες ανεβαίνουν, τα προϊόντα της Apple έχουν συνήθως τον πρώτο λόγο, αφού τόσο στα smartphones, όσο και στα tablets ή τους υπολογιστές, τα iPhone, iPad και οι Mac κατέχουν υψηλά ποσοστά στο premium κομμάτι της αγοράς.

Πηγή: protothema.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.