Οι εκτελέσεις στο Βιετνάμ θα γίνονται μόνο με… χρήση εγχώριων προϊόντων !

Στις φυλακές του Βιετνάμ υπάρχουν σήμερα 532 θανατοποινίτες και ο αριθμός τους αυξάνεται διότι υπήρχε έλλειψη των υλικών για την παρασκευή του θανατηφόρου ενέσιμου διαλύματος με το οποίο πραγματοποιούνται οι εκτελέσεις.

Μοιάζει με νοσηρό αστείο αλλά είναι αλήθεια… Η Λαϊκή Δημοκρατία του Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι στο εξής οι θανατοποινίτες θα… εκτελούνται αποκλειστικά με εγχώρια προϊόντα, αφού το κοινοβούλιο της χώρας τροποποίησε τη σχετική νομοθεσία, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για να ξαναρχίσουν οι εκτελέσεις οι οποίες είχαν διακοπεί από το 2011.

Στις φυλακές του Βιετνάμ υπάρχουν σήμερα 532 θανατοποινίτες και ο αριθμός τους αυξάνεται διότι υπήρχε έλλειψη των υλικών για την παρασκευή του θανατηφόρου ενέσιμου διαλύματος με το οποίο πραγματοποιούνται οι εκτελέσεις. Πριν από δύο χρόνια καταργήθηκαν τα εκτελεστικά αποσπάσματα με σκοπό να αντικατασταθούν από μια “πιο ανθρωπιστική” μέθοδο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι εξαγωγείς από άλλες χώρες είχαν αρνηθεί να πουλήσουν στο Βιετνάμ τα προϊόντα τους όταν αντιλήφθηκαν για τι θα τα χρησιμοποιούσαν οι αρχές.

Το κοινοβούλιο τροποποίησε το νόμο, επιτρέποντας να χρησιμοποιούνται εγχώρια χημικά προϊόντα για την παρασκευή των ενέσιμων διαλυμάτων. Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 27 Ιουνίου.

Οι περισσότεροι από τους θανατοποινίτες έχουν καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών και για δολοφονίες. Το Ανόι δεν ανακοινώνει στατιστικά στοιχεία, όμως η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία κατέγραψε πέντε εκτελέσεις και είκοσι τρεις καταδίκες σε θάνατο το 2011.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.