Οι εννέα πιο περίεργες διαταγές και συνήθειες του Ούγκο Τσάβες

Ο Ούγκο Τσάβες, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, αργά το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από χρόνια μάχης με τον καρκίνο, είναι
μια προσωπικότητα που άφησε το στίγμα του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρά το γεγονός, πως ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, υπάρχουν εννέα σημεία της ζωής του, τα οποία δεν είναι γνωστά στους περισσότερους ανθρώπους.

Δείτε τα εννέα στοιχεία:

1. Ο ηγέτης της Βενεζουέλας, το 2009, αποφάσισε να απαγορέψει το αναψυκτικό Coca cola zero, καθώς πίστευε πως είναι βλαβερό για την υγεία του λαού του, χωρίς, όμως, να αιτιολογήσει το γιατί. «Το συγκεκριμένο προϊόν θα πρέπει να αποσυρθεί από την κυκλοφορία για την προστασία της υγείας των ανθρώπων της Βενεζουέλας» ήταν τα λόγια του Τσάβες, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του στο Reuters.

2. Μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του (Aló Presidente), τον Οκτώβριο του 2005, ο Τσάβες, υποσχέθηκε πως θα καταργήσει τη γιορτή του Halloween, γιατί «είναι ιμπεριαλιστική τρομοκρατία» και μέρος της αμερικανικής ζωής, που έχει σκοπό να «φυτέψει» τον φόβο μέσα στα έθνη και τους πολίτες.

3. Είναι γνωστή η αγάπη του για το μπέιζμπολ! Ο Τσάβες, λίγους μετά την εκλογή του, το 1999, επισκέφτηκε το Shea Stadium της Αμερικής, και έριξε την πρώτη βολή των Mets.

4. Επίσης, γνωστό ήταν το μίσος του για το γκολφ! Στην εκπομπή του, Aló Presidente, τον Ιούλιο του 2009, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε αποκαλέσει το συγκεκριμένο σπορ «αστικό άθλημα», χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, και τους παίκτες «τεμπέληδες». Στη συνέχεια, είπε, πως τα χαρακτηριστικά οχήματα που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή του, είναι χαρακτηριστικό της τεμπελιάς των παικτών!

5. Το 2005, ο Τσάβες, επισκέφτηκε το Βόρειο Μπρονξ και κατά την ομιλία του σε Ευαγγελική Εκκλησία, έταξε πως θα στείλει πετρέλαιο, στις φτωχές οικογένειες της συνοικίας. Και το έκανε! Μέσω της Citgo Petroleum, η οποία είναι κρατική, κατάφερε να προμηθεύσει τους κατοίκους της περιοχής, με πετρέλαιο θέρμανσης, σε τιμή, 40% χαμηλότερη από την κανονική. Επίσης, η ίδια εταιρεία, έδωσε 3,6 εκατομμύρια δολάρια, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στη συνοικία.

6. Δήλωσε πως ο καπιταλισμός είναι η αιτία της εξαφάνισης της ζωής στον πλανήτη Άρη, σε ομιλία του το 2011, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.

7. Παρά το γεγονός πως σε καμία περίπτωση δεν είναι υπέρμαχος του καπιταλισμού, ο Τσάβες, ήταν μεγάλος «οπαδός» του Twitter. Τη στιγμή που άφησε την τελευταία του πνοή, η προσωπική του σελίδα είχε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια followers. Μάλιστα, εκείνος που έγινε ο νούμερο 3.000.000 follower του, είχε την τύχη να αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο διαμέρισμα από τον ίδιο τον πρόεδρο!

8. Εκτός από το μπέιζμπολ, έδειχνε μεγάλο θαυμασμό και στον Φιντέλ Κάστρο. Μάλιστα, ο ίδιος, έγινε «κομμάτι» μιας χορωδίας τεσσάρων ατόμων, που τραγούδησε το Happy Birthday, στον ηγέτη της Κούβας, στα 75α γενέθλιά του, το 2001.

9. Ο Τσάβες, είχε και την καλλιτεχνική του πλευρά: Τον Δεκέμβριο του 2011, δώρισε στην πρόεδρο της Αργεντινής, Cristina Fernandez de Kirchner, έναν πίνακα που απεικόνιζε τον εαυτό του, μαζί με τον εκλιπόντα σύζυγό της, ο οποίος, όμως, ήταν ζωγραφισμένος από τα δικά του χέρια! «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν πως τον έφτιαξα εγώ!» είχε δηλώσει ο Τσάβες. «Και όμως το έκανα! Και έπρεπε να εφαρμόσω όλες τις θεωρίες για τα χρώματα που είχα μάθει!».

Πηγή: koolnews

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.