Οι μελαχρινές γυναίκες είναι πιο ερωτικές

image

Είναι το συμπέρασμα στο οποίο είχε καταλήξει ο Άραβας νευρολόγος, Αχμέτ Σαλάχ, το 1963, όταν μετρούσε τον σφυγμό των γυναικών, ενώ εκείνες έβλεπαν ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου.
Επί πολλές δεκαετίες έχει επικρατήσει η αντίληψη πως οι γυναίκες με ξανθά μαλλιά είναι πιο εντυπωσιακές και ερωτικές και κατ’ επέκταση περισσότερο ποθητές από το ισχυρό φύλο. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η πλειοψηφία των γυναικών επέλεγε το ξανθό, υιοθετώντας τη συγκεκριμένη άποψη.

Τώρα τελευταία, η μόδα του ξανθού έχει λίγο ξεπεραστεί, με τα σκούρα και γλυκά χρώματα να επικρατούν και τις γυναίκες να επιλέγουν όλο και συχνότερα τις καστανές ή μελαχρινές αποχρώσεις.

Αυτές είχε άλλωστε υποστηρίξει ο Σαλάχ ότι έλκουν περισσότερο τους άνδρες. Σε αυτό το συμπέρασμα δεν κατέληξε αυθαίρετα, αλλά αφού εξέτασε τριακόσιες γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, τις συνέδεσε σε ένα μηχάνημα που μετρούσε τον σφυγμό τους και τους έβαλε να δουν μια ταινία ερωτικού περιεχομένου.

Μάλιστα, τις ταινίες δεν τις είχε επιλέξει ο ίδιος, αλλά είχε ζητήσει τη βοήθεια διάφορων κινηματογραφικών εταιρειών, ώστε να πάρει τα πιο θερμά και έντονα φιλμ που υπήρχαν.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων έδειξαν πως οι μελαχρινές έφτασαν τους 130 σφυγμούς, οι ξανθές τους 90 και οι “αδιάφορες” μόλις τους 75. Και μάλιστα δεν έμεινε εκεί. Στη συνέχεια μελέτησε την ιστορία, που θέλει τις μεγαλύτερες καλλονές να έχουν σκούρο χρώμα μαλλιού. Χαρακτηριστικά αναφέρει την πρώτη μοιραία γυναίκα της ανθρωπότητας, την Ωραία Ελένη.

Η έρευνα του Σαλάχ, όπως κυκλοφόρησε στις εφημερίδες
Η έρευνα του Σαλάχ, όπως κυκλοφόρησε στις εφημερίδες
Τέλος, ο Σαλάχ ασχολήθηκε και με την επίδραση του τεχνητού ξανθού στην πιο σύγχρονη εποχή. Κατέληξε στο συμπέρασμα πως αυτή η επιλογή “εξαϋλώνει” τη γυναίκα και κατ’ επέκταση μειώνει τον ερωτισμό της.

Σημαντικό και το γεγονός πως για να φτάσει σε αυτή την άποψη, στηρίχθηκε και στη θεωρία του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη. Όπως τονίζει ο Σαλάχ, η δική του θεωρία αποτελεί την εφαρμογή των όσων δίδαξε ο Ιπποκράτης, που θεωρούσε τη γυναίκα με τα ξανθά μαλλιά “άνθος άοσμο”.

Μήπως τελικά το ξανθό όντως δεν είναι όσο ερωτικό και αισθησιακό νομίζουν οι περισσότεροι; Μήπως τελικά το μελαχρινό είναι αυτό που τραβά τους άνδρες; Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που πολλές σύγχρονες καλλονές δεν το αλλάζουν με τίποτα.

Δεν σκέφτεστε καμία; Η απόλυτη θεά Μόνικα Μπελούτσι, η Πενέλοπε Κρουζ, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η Αντζελίνα Τζολί, η Μέγκαν Φοξ, η Σάλμα Χάγιεκ, η Μίλα Κούνις, η Ντέμι Μουρ και από την Ελλάδα, η Δήμητρα Ματσούκα, η Κατερίνα Λέχου, η Βίκη Κουλιανού και η Μαρία Κορινθίου. Μάλλον κάτι ξέρουν…

Υπάρχουν βέβαια, για να τα λέμε όλα και μερικές ξανθιές που βάζουν φωτιές!

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.