Ο εγκέφαλός μας την ώρα του σ ε ξ

Κάποιοι όταν αναφέρονται στη σ ε ξουαλική έλξη επιμένουν ότι όλα ξεκινάνε από το μυαλό…Οπως αποδεικνύει νέα έρευνα, σίγουρα εκεί καταλήγουν! Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν πως έλυσαν ένα κομμάτι του μυστηρίου…
για το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του σ ε ξ, διαπιστώνοντας τη δραστηριότητα που επικρατεί στο κεφάλι μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια του οργασμού!

Ομάδα από το Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιου Τζέρσεϊ, με τη βοήθεια απεικονιστικών μηχανημάτων, παρακολούθησε τους εγκεφάλους γυναικών κατά τη διάρκεια του οργασμού και διαπίστωσε ότι ανάλογα με το σημείο του σώματος όπου σημειωνόταν η διέγερση, υπήρχε ενεργοποίηση και σε διαφορετική περιοχή του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα, εντόπισαν τριάντα διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται, μεταξύ των οποίων τα κέντρα που είναι υπεύθυνα για το συναίσθημα, την αφή, τη χαρά, την ικανοποίηση και τη μνήμη.

Δύο λεπτά πριν από τον οργασμό ενεργοποιούνται τα κέντρα του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με την επιβράβευση, τα οποία ενεργοποιούνται επίσης όταν τρώμε και πίνουμε. Λίγο πριν από την κλιμάκωση, μπαίνουν στον «χορό» και άλλες περιοχές του εγκεφάλου όπως ο αισθητικός φλοιός που λαμβάνει τα μηνύματα της αφής απ’ όλο το σώμα. Η τελευταία περιοχή που ενεργοποιείται είναι ο υποθάλαμος, το κέντρο ελέγχου που ρυθμίζει τη θερμοκρασία, την πείνα, τη δίψα και την κόπωση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η σ ε ξουαλική διέγερση μουδιάζει το νευρικό σύστημα της γυναίκας σε τέτοιο βαθμό που δεν επιτρέπει την αίσθηση του πόνου, αλλά μόνο της ηδονής. Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Rutgers τώρα θα επιχειρήσει να χαρτογραφήσει και τον εγκέφαλο των ανδρών την ώρα της σ ε ξουαλικής κορύφωσης.

Πάντως, οι επιστήμονες έχουν ήδη εντοπίσει μια χημική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών που κρίνει τη διαφορετική στάση τους απέναντι στο σ ε ξ. Ερευνητές του «Spire Liverpool Hospital» διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες παράγουν κατά τη διάρκεια του σ ε ξ μεγαλύτερα επίπεδα οξυτοκίνης, δηλαδή, της ορμόνης που μας δένει συναισθηματικά με τον σύντροφό μας. Επειδή όμως αυτή η ορμόνη παράγεται στις ίδιες ποσότητες είτε κάνουμε one night stand είτε είμαστε σε σχέση, οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πληγωθούν αν μετά το σ ε ξ ο παρτενέρ δεν θέλει άλλη επαφή.


Πηγή: periergaa.blogspot.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.