Ο Σουλτς ζητάει να «δοθεί τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ»

shultz-texnokrates«Πρέπει να διοριστεί μια κυβέρνηση τεχνοκρατών» διατυμπανίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Σουλτς, αφού πρώτα απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τώρα αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην «εποχή ΣΥΡΙΖΑ» στην Ελλάδα σε περίπτωση νίκης του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι «Θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί», είπε ο Σουλτς στην εφημερίδα.

Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εάν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα», υποστήριξε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε για ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ο Σουλτς, είναι «απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα», δείχνει έναν «σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα». «Η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν», συνέχισε ο πρόεδρος του ΕΚ.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.