Ο ύπνος δεν αναπληρώνεται το Σαββατοκύριακο!

Η έλλειψη ύπνου δεν αναπληρώνεται
Γι’ αυτό η λογική του «θα ξενυχτήσω σήμερα για τα γενέθλια της κολλητής μου κι ας έχω αύριο το πρωί σύσκεψη στις 8, αφού θα κοιμηθώ το Σαββατοκύριακο» πρέπει να ξέρεις ότι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.«Μπορεί να αισθάνεσαι ανανεωμένη όταν ξυπνάς ό,τι ώρα θέλεις το Σάββατο, αλλά αυτή η αίσθηση θα περάσει γρήγορα» ε.
Σε νέα μελέτη αποδεικνύεται ότι όσοι είχαν κοιμηθεί ανεπαρκώς και προσπάθησαν να αναπληρώσουν το χαμένο τους ύπνο με 10 συνεχόμενες ώρες μέσα σε ένα βράδυ ήταν λιγότερο προσεκτικοί και σε εγρήγορση την επόμενη ημέρα.«Ο εγκέφαλος υπολογίζει τη διάρκεια του ύπνου που χρειάζεται καθημερινά», τονίζει η γιατρός, «και ακόμη και οι μερικές έξτρα ώρες ύπνου, σκόρπια μέσα στην εβδομάδα, δεν έχουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα».

Λόγω του ότι η χρόνια έλλειψη ύπνου ανοίγει το δρόμο σε παθήσεις της καρδιάς και αύξηση βάρους, ο στόχος σου πρέπει να είναι να κοιμάσαι 8 ώρες κάθε βράδυ. Για να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τα βράδια ότι πρέπει να προετοιμάζεται για ύπνο, έτσι ώστε να φτάσεις αυτό το στόχο, βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου μία ώρα νωρίτερα από αυτήν που πρέπει να κοιμηθείς, προκειμένου να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις σταδιακά και να ολοκληρώσεις το οκτάωρό σου.

Πηγή: shape.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.