Πάνω από 1,3 εκατ. Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2014

Περισσότεροι από 1,2-1,3 εκατ. Ρώσοι τουρίστες, έναντι πρόβλεψης για 1 εκατ. φέτος, αναμένεται να επισκεφτούν την Ελλάδα το 2014, όπως επισήμανε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο Ρώσος υφυπουργός τουρισμού, Ευγένιος Πισαρέφσκι.

Πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι αισθάνονται όμορφα στη χώρα μας, χάρη και στη θετική συμπεριφορά των Ελλήνων, ενώ υπογράμμισε ότι σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των τουριστικών ροών διαδραματίζει και η κοινή θρησκεία των δυο λαών.

Οι τουριστικές ροές είναι και αντίστροφες -από Ελλάδα προς Ρωσία- αφού οι Έλληνες τουρίστες υπολογίζεται ότι έχουν αυξηθεί κατά 35% φέτος, σε σχέση με πέρυσι, όπως σημείωσε ο κ.Πισαρέφκσι, μιλώντας σε εκδήλωση του ταξιδιωτικού και τουριστικού γραφείου Mouzenidis Travel.

Ο κ.Πισαρέφσκι εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι, με την ελληνική Προεδρία της ΕΕ, θα γίνει δεκτή ρωσική πρόταση, που στόχο έχει να δοθεί στους Ρώσους η δυνατότητα να πραγματοποιούν τράνζιτ επισκέψεις, μέγιστης διάρκειας 72 ωρών, σε 20 κοινοτικές χώρες, άνευ βίζας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι σε μία πενταετία από σήμερα η Ελλάδα θα μπορούσε να προσελκύσει μέχρι και 3,6 εκατ. Ρώσους τουρίστες ετησίως.
Προσθέτει, μάλιστα, ότι το 2015 “χρειάζεται να ανακηρυχθεί έτος τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας”, στο πρότυπο αντίστοιχων δράσεων, που έγιναν π.χ., με την Κίνα, οι οποίες αύξησαν το εκατέρωθεν τουριστικό ρεύμα μέχρι και κατά 60%.

Στο μεταξύ, αρχής γενομένης από το 2014, η αεροπορική εταιρεία του ομίλου, «Ellin Air», θα συνδέει 20 προορισμούς της Ρωσίας με διάφορες ελληνικές πόλεις, όπως γνωστοποίησε ο γενικός διευθυντής του Mouzenidis travel, Γεώργιος Μασμανίδης. Κατά τον ίδιο, η Mouzenidis Travel θα μεταφέρει το 2014 μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων τουριστών σε σχέση με φέτος, ήτοι περίπου 550.000– 600.000 άτομα, έναντι περίπου 400.000 φέτος.

Πηγή: skai.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.