Παραιτήθηκαν ο Αθανασόπουλος από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και ο Μέργος από γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών

Παραιτήθηκαν ο Αθανασόπουλος από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και ο Μέργος από γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος και .

Και οι δύο άνδρες, όπως σημειώνουν στις επιστολές παραίτησης που έστειλαν στον υπουργό Οικονομικών προχώρησαν στην κίνηση αυτή μετά την ποινική διώξη που ασκήθηκε στο πρώην ΔΣ της ΔΕΗ.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Αθανασόπουλου έχει ως εξής:

«ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΘΗΝΑ 9/03/2013

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.

Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.

Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε.

Με εκτίμηση

Τάκης Αθανασόπουλος»

Η επιστολή παραίτησης του κ. Μέργου έχει ως εξής: 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.

Σημειωτέον ότι δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος.

Όμως, παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου γιατί δεν θα ήθελα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας της οποίας προΐσταμαι.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την άψογη συνεργασία την οποία είχαμε.

Με τιμή

Γεώργιος Μέργος»

Αποδεκτές οι παραιτήσεις 

Οι παραιτήσεις του Τάκη Αθανασόπουλου και του Γιώργου Μέργου, που υποβλήθηκαν για λόγους ευθιξίας, έγιναν αποδεκτές από τον κ. Στουρνάρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείου Οικονομικών για το θέμα αυτό σημειώνεται πως «ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την άψογη συνεργασία τους και τη μεγάλη συμβολή τους στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση».

Ποιοι θα τους αντικαταστήσουν 

Οπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα προταθεί ο νέος υποψήφιος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Οσον αφορά τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, με απόφαση του κ. Στουρνάρα, σε αυτή τοποθετείται η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία μέχρι τώρα ήταν γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του ίδιου υπουργείου.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.