Πλέον τα φάρμακα μας θα είναι «under control» 24 ώρες το 24ώρο!

Πλέον τα φάρμακα μας θα είναι «under control» 24 ώρες το 24ώρο!

​«Extreme make over» στο σύστημα παρακολούθησης όλης της διαδρομής των φαρμάκων κάνει το υπουργείο Υγείας.

Μέσω του ΕΟΦ από δω και στο εξής κάθε φάρμακο θα διαθέτει ένα και μοναδικό κουπόνι ώστε να είναι γνωστό στις αρχές η εφοδιαστική του αλυσίδα, δηλαδή από πού ξεκινά και που καταλήγει το σκεύασμα.  Με αυτό τον τρόπο ο ΕΟΦ θα μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει ανά πάσα ώρα και στιγμή τη  διακίνηση των φαρμακευτικών προϊόντων, από την εισαγωγή ή παραγωγή ενός φαρμάκου έως και την αγορά του στο φαρμακείο από τον πολίτη. Έτσι θα μπει STOP στις ενέργειες διάφορων επιτήδειων να εξάγουν φάρμακα, να αφαιρούν τις ταινίες γνησιότητας (κουπόνια) και στη συνέχεια να αξιοποιούν τις ταινίες αυτές για να χρεώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία εισπράττοντας εις διπλούν το κέρδος.

Πλέον ο ΕΟΦ θα παράγει τις ταινίες γνησιότητας και θα τις προσφέρει στις φαρμακευτικές εταιρίες κατόπιν παραγγελίας. Κάθε ταινία γνησιότητας είναι μοναδική και καθορίζει ένα μόνο προϊόν και συσκευασία.

Οι φαρμακευτικές εταιρίες θα καταχωρούν στην  ηλεκτρονική εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο (πριν την έξοδο από την αποθήκη) τον μοναδικό σειριακό αριθμό της κάθε ταινίας γνησιότητας και το προϊόν και τη συσκευασία που θα την επικολλούνε. Παράλληλα θα δηλώνουν τον τελικό προορισμό της συσκευασίας: προς φαρμακαποθήκη, προς φαρμακείο, προς φαρμακείο νοσοκομείου, προς εξαγωγή.

Τέλος θα δηλώνουν και τους μοναδικούς αριθμούς ταινιών γνησιότητας που δεν επικολλήθηκαν ως ελαττωματικές. Κατ’ αναλογία, οι φαρμακαποθήκες θα δηλώνουν με τη σειρά τους τις ταινίες γνησιότητας των συσκευασιών εκείνων που προορίζονται για παράλληλη εξαγωγή.

Πηγή; star.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.