Πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ παίρνει ο Βαρουφάκης για κάθε ομιλία;

fileleutheros-kommounistis-kai-star.w_hr

Μια διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή παίρνει για κάθε ομιλία του στο εξωτερικό ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Την αποκάλυψη έκανε η γαλλική κρατική τηλεόραση αναφέροντας ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παίρνει αμοιβή ύψους 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξη που δίνει στο εξωτερικό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στο ποσό προστίθενται τα έξοδα των διοργανωτών συνεδρίων κ.λπ. που τον προσκαλούν για τα αεροπορικά εισιτήριά του σε πρώτη ή business θέση καθώς και η διαμονή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Αυτή η αμοιβή μάλλον είναι ταρίφα αφού αντίστοιχα χρήματα παίρνουν και άλλοι αριστεροί, δεξιοί και σοσιαλιστές πολιτικοί όπως ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο Γερμανός πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Περισσότερα χρήματα παίρνουν ο Τόνι Μπλερ και ο Γκόρντον Μπράουν αλλά την μπάνκα την τινάζει στον αέρα o Νικολά Σαρκοζί, που ζητάει για κάθε ομιλία του 165.000 ευρώ, ιδιωτικό αεροπλάνο για την αλέ ρετούρ μεταφορά του, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο καθώς και την κάλυψη όλων των εξόδων για τους πέντε συνεργάτες που τον συνοδεύουν.

 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.