Πώς εξιχνιάστηκε η ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και άλλων υπόπτων που πιθανότατα να εμπλέκονται στην ληστεία που είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τη σύλληψη τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη βρει μεγάλο αριθμό από τα αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί.

Οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας από 30 έως 50 ετών είναι από περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στην σύλληψη των ατόμων, αφού πρώτα ερευνούσαν προσεκτικά κάθε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίαζαν. Και τούτο διότι εκτιμούσαν, ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις, είναι πιθανόν να έρχονταν σε επαφή με άτομα που ίσως να ήθελαν πουλήσουν αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί από την Αρχαία Ολυμπία.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός κατάφερε να πλησιάσει έναν εκ των δραστών και προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο αγοραστή για αντικείμενα που είχαν κλαπεί, κατάφερε να τον συλλάβει. Στην συνέχεια κατά την διάρκεια της προανάκρισης οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και τα δύο άλλα άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε στην Ηλεία και ο χώρος που οι συλληφθέντες είχαν κρύψει τα κλαπέντα αρχαία αντικείμενα.

Μετά την καταμέτρηση αλλά και την ταυτοποίηση, θα πραγματοποιηθεί έρευνα από τους αρχαιολόγους, για να διαπιστωθεί αν λείπει ή όχι κάποιο από τα αντικείμενα, αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Στις δύο και μισή θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Χρήστο Μανούρα και αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών που εξιχνίασαν την υπόθεση.

Πηγή: newsbeast.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.