Π.Καμμένος στην Σαλαμίνα – Τον ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΙΑ θα τον πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος ή μόνο το χαλί με τις παλέτες;

Καμμένος Σαλαμίνα κόκκινο χαλί

 

 

Με έναν ασυνήθιστο τρόπο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τίμησε την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (Σεπτέμβριος 480 π.Χ.). Περπάτησε επάνω σε μία κόκκινη μοκέτα που ήταν στρωμένη σε παλέτες και φτάνοντας στην παραλία υποκλίθηκε στη θάλασσα. Στο χώρο της τελετής βρίσκονταν γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές και σύμβολα της αρχαιότητας.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού χαιρετούσε σε στάση προσοχής. Στην τελετή παρέστησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Τραγάκης και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος.Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού, προτρέποντας μάλιστα τους Έλληνες «να είμαστε άγρυπνοι φρουροί, άξιοι συνεχιστές των ηρωικών μας προγόνων».

Μίλησε και για την ναυμαχία κάνοντας λόγο περί «μιας νίκης που κατά γενική ομολογία υπήρξε καθοριστική για τη διάσωση του Δυτικού Πολιτισμού», «μία από τις πρώτες συμμαχικές επιχειρήσεις απέναντι σε έναν κοινό εχθρό» και ότι «ο αγώνας κατά των Περσών ήταν αγώνας για την ελευθερία, ήταν μια νίκη του ελεύθερου πνεύματος κατά της βαρβαρότητας και της υποτέλειας».

Μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος δεσμεύθηκε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Πάντως το σκηνικό που δημιουργήθηκε για την τελέτη έγινε αιτία για ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Newsroom ΔΟΛ

 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.