Ρώσος πυροβόλησε ρώσο επειδή διαφώνησαν για τον Καντ

Μια διαφωνία σχετικά με τις θεωρίες του Ιμάνουελ Καντ, του φιλοσόφου του 18ου αιώνα, κατέληξε στο σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα μέσα σε ένα μπακάλικο, στη νότια Ρωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νόβαστι, που επικαλείται αστυνομικές πηγές της πόλης Ροστόφ να Ντονού, ξέσπασε καυγάς μεταξύ δύο ανδρών οι οποίοι συζητούσαν για τη φιλοσοφία του Καντ, του συγγραφέα της “Κριτικής του καθαρού λόγου”. Παραμένει αδιευκρίνιστο τι αφορούσε ακριβώς η διαφωνία τους.

Κατά τη διάρκεια του καυγά, ο ύποπτος τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε πολλές φορές τον συνομιλητή του με πλαστικές σφαίρες. Ο ένας από τους εραστές της φιλοσοφίας συνελήφθη ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και όπως ανέφεραν οι γιατροί η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο Καντ γεννήθηκε και έζησε όλη του τη ζωή στην Καινιξσβέργη της Πρωσίας, που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Καλίνινγκραντ και ανήκει στη Ρωσία. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές και φιλοσόφους της σύγχρονης εποχής.

Πολλοί Ρώσοι αγαπούν τη φιλοσοφία και την ιστορία καθώς και τις συζητήσεις γύρω από τέτοια θέματα —συχνά τις συνοδεύουν και με ένα-δυο ποτηράκια— αλλά σπανίως έρχονται στα χέρια με αφορμή τις διαφορές τους επί ιδεολογικών-φιλοσοφικών ζητημάτων.

Πηγή: skai.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.